Közös álom (képgalériával)2021. május 28. (péntek) 19:00 - Egyháznews/10362_0_300.jpgKözösségi ház épül az Ózd-Bolyok Egyházközség területén. A gondolat még pár évvel ezelőtt fogalmazódott meg a hívek fejében. Az épületet a szokásos programok mellett új eseményekkel is szeretnék megtölteni, mint például kisebb koncertek, filmklubok és táncórák szervezésével. A beruházás nagy része közösségi adományokból jött össze.

Az Ózd-Bolyok Egyházközség, ahogy a város számos vallási csoportja folyamatosan nagy energiát fektet a közösség építésére és ápolására. Számos programot és délutáni időtöltést szerveznek meg a hívek és családok számára. Ezek nagy része eddig külső helyszíneken, vagy a Rózsafüzér Királynéja templom egyik emeleti helyiségében volt megtartva. Ezt azonban már kinőtte a gyülekezet, pár éve egy álom fogalmazódott meg bennük egy közösségi ház kialakítására.

„Nagyon sokan adományokat adtak erre a célra, nemcsak magánszemélyek, nemcsak a templomba járók, illetve a gyerekek szülei, hanem különböző vállalkozók és az önkormányzattól is sok segítséget kaptunk, és hála Istennek az idén tavasszal sok-sok utánajárással, mert mindenféle tervezetet be kellett nyújtani, eljutottunk addig, hogy jelentős támogatást nyújtott a főegyházmegye is” - mondta Jene Andrásné, az Ózd-Bolyok Egyházközség tagja.

A ház több mint hatvan négyzetméter területű lesz. Egy nagy térből fog állni, tartalmaz majd egy kis konyhát és mosdókat is. Az építkezés ma is nagy erőkkel zajlott. A munkálatokat egy helyi vállalkozó végzi, ottjártunkkor éppen a betonszállítmányt várták. A falak felhúzása után, az épületet szigetelik is. Szőke Gábor római katolikus plébános elmondta, hogy itt szeretnék majd megtartani a szokásos programjaikat, de emellett új eseményekkel is megtöltenék a közösségi házat. Terveznek kisebb koncerteket, filmklubbot, táncórákat is.

„Itt sokkal békésebb, barátságosabb környezetben tudnánk olyan közösségi családi programokat szervezni, amely azt az igényünket kielégíti, hogy ne csak lélekben, hanem testben is gyarapodjunk” - fogalmazott Szőke Gábor, római katolikus plébános.

A közösségi ház mellett terveznek egy kisebb terasz részt, térkővel burkolt udvart és szalonnasütőt is. A közelben pedig egy kisebb füves területet szeretnének kialakítani, ahol a gyerekek sportolhatnának is.


0362_0_t 0362_1_t 0362_2_t 0362_3_t
0362_4_t 0362_5_t 0362_6_t 0362_7_t
0362_8_t 0362_9_t 0362_10_t
Vissza