Ingatlanos csalók (képgalériával)2021. június 1. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/10371_0_300.jpgIngatlan csalókra figyelmeztet a hatóság. Tíz pontba foglalta össze felhívását a rendőrség. A járvány csendesedése miatt megugrottak a lakáskeresések, amit a szélhámosok megpróbálnak kihasználni. A rendőrség a police.hu oldalon osztotta meg tanácsait, hogy segítse az embereket a csalókkal szemben.

A járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt megnőtt az ingatlanvásárlások és bérlések száma. Nemcsak az eladási mutatók, hanem a felújítások iránti érdeklődés is javult az utóbbi időben. Ezzel a növekedéssel együtt megjelentek az ingatlan csalók. Különböző módszerekkel csapják be a gyanútlan bérlőket, vásárlókat, vagy felújítás előtt állókat. Ennek elkerülése érdekében a rendőrség tanáccsal látta el az embereket tíz pontba foglalva.

„Az ingatlanainkat érintő csalások is megelőzhetőek mindenképpen úgy, hogy ha idegen személy próbál bejutni a lakásunkba, győződjünk meg személyazonosságáról, vagy a cégnek a mivoltáról, aki által ki akarja festeni, vagy fel akarja újítani netalántán ajándékból a lakásainkat. Illetve ablakcserével, ajtócserével, kedvezményes hitellel próbál bejutni és adatainkat kicsalni. Mindenképpen ha csalás áldozatává válunk, vagy válik a személy, az a rendőrhatóságot soron kívül értesítse” - hangsúlyozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Mindenkinek azt ajánlják, hogy vásárlás előtt nézzen utána az ingatlannak az illetékes hatóságoknál, illetve évente két alkalommal a földhivatal nyilvántartásából ingyen is lekérheti a tulajdoni lap másolatát, de érdemes a „leendő” szomszédoknál is érdeklődni. A szerződéskötésnél javasolt saját ügyvédet bevonni, hogy ne essünk jogi csapdákba.

A kecsegtető ajánlatokat fenntartással kell fogadni, olvassák el figyelmesen a szerződést, valamint a döntéshozatal előtt érdemes kikérni hozzáértő személyek véleményét. Ha mégis csalás áldozatává válunk, a lehető legrövidebb időn belül értesítsük a hatóságot, hogy forró nyomon indulhassanak el.

Saját megnyugtatásunkra kérjünk a felújítási munkát elvállalótól több referenciát, amelyet érdemes leellenőrizni. Ne döntsünk egyedül, kérjük családunk segítségét, hogy ne váljunk áldozattá. Tájékozódjunk, informálódjunk, hogy elkerüljük a bajt. A rendőrség tanácsai bővebben a police.hu oldalon olvashatóak.


0371_0_t 0371_1_t 0371_2_t 0371_3_t
0371_4_t
Vissza