Fontos az odafigyelés2021. június 2. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/10379_0_300.jpgÖt közúti közlekedési baleset történt az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén 24 óra leforgása alatt. Az esetek igencsak eltérőek voltak, ugyanis volt személyi sérüléssel és anyagi kárral járó incidensek is. Az illetékesek mindenkit arra biztatnak, hogy legyenek figyelmesek a forgalomban és tartsák be az előírt sebességhatárokat.

A közúton való közlekedés egy veszélyes üzem. Ezt jól bizonyította a tegnapi nap, hiszen az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén is több karambol történt. Az egyik eset során például egy ózdi férfi ittas állapotban vezette egy másik helyi lakos autóját. A Gyár úton többször áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd egy közlekedési táblának csapódott. Ezt követően a sofőr gyalogosan távozott a helyszínről.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napon öt balesetről szereztünk tudomást. Így kollégáim öt baleset helyszínén voltak jelen. Ezek közül volt könnyű és súlyos sérüléssel, valamint anyagi kárral járó baleset is. Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy amennyiben gépjárműbe ülünk, és forgalomban részt veszünk, minden esetben jól válasszuk meg a sebességünket, illetve ügyeljünk saját magunk és mások biztonságára is” - hangsúlyozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Egy másik eset során egy gyermeket sodortak el. A fiatal iskolából tartott hazafelé, és egy gyalogátkelőhelyen akart átkelni, amikor egy autó állt meg a zebránál. Eddig tisztázatlan körülmények között mind a fiatal korú, mind pedig az autós is elindult. Ütköztek, majd a gépjármű megállás nélkül tovább hajtott. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

De nem csak a tegnapi napon voltak közúti közlekedési balesetek az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén, hiszen csak a mai napon eddig három karambol történt. A forgalomban részt vevők vigyázzanak magukra, hiszen mindenkit hazavárnak.

De volt ütközés Járdánházán, Farkaslyukban, illetve a Volny József és a Petőfi út kereszteződésében is. Egyébként sokan nem is sejtik, de az időjárás változása is kihat a közlekedésben résztvevők szervezetére. Ennek megfelelően a frontérzékenyek fejfájást és egyéb tüneteket tapasztalhatnak. A különböző hatások miatt tompábbak is lehetünk, ami megnövelheti a reakcióidőt.

A kép illusztráció.

Vissza