Újraindult a tanya (képgalériával)2021. június 4. (péntek) 19:00 - Városnews/10383_0_300.jpgIsmét látogatható a Nagyvölgyi Állatsimogató. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény fenntartása alatt álló park a járvány miatt sokáig zárva tartott, azonban az enyhítéseknek köszönhetően ők is újra megnyithatták kapuikat. Az állományuk időközben újszülöttekkel bővült.

Újra megnyitotta kapuit a Nagyvölgyi Állatsimogató. A járványügyi előírások enyhítése miatt ismét fogadja látogatóit a park. A bezárás alatt sem tétlenkedtek a dolgozók, ugyanis az állatokat gondozniuk és etetniük kellett, valamint az egész park területén figyeltek a rendre. A kihelyezett padokat, asztalokat felújították, és előkészítették a virágágyásokat az ültetésre, valamint az épület belső részét is folyamatosan karbantartják.

„Most már, hogy megnyitottunk májusban, már szinte ezer fő feletti létszám volt, aki ellátogatott erre a területre. Most már kezdődnek a kreatív foglalkozások is. Egy óvodás csoport is bejelentkezett például jövő hétre, akik kreatívkodni fognak. Életkornak megfelelően készülünk erre a programra. A kreatívkodás mellett pedig a gyerekek megtekinthetik a park területén lévő állatokat, ismerkedhetnek velük, lovagolhatnak” - nyilatkozta Csernus Noémi, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény ágazatvezetője.

A park lehetőséget nyújt az ide látogató gyerekeknek, hogy megismerkedjenek az állatokkal. Találkozhatnak többek között szamarakkal, bárányokkal, tyúkokkal és nyulakkal. Sok fiatal panellakásban él, ezért számukra különlegességnek számít a tanyasi világ. Az állatállomány folyamatosan változik. Ilyenkor tavasszal több újszülöttet is megcsodálhatnak az érdeklődők.

„Bővítésre nem állt módunk ebben az időben, viszont születtek bárányok, kis nyuszik, keltettünk csirkéket is. Ugye az állatok öregszenek kifelé, ezért szükség van a fiatalításra” - mondta Gál Tamás, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény állattenyésztési irányítója.

A szép idő és a természet bizonyára sokakat kicsalogat majd a szabadba, így a park dolgozói már felkészülten várják mind a kézműves foglalkozásokra, mind a kikapcsolódásra vágyók érkezését. Akik csoportosan szeretnének kilátogatni, előzetesen egyeztessenek időpontot a 06-48/471-422-es telefonszámon, hogy elkerülhessék a tömeget. Családokat a hét minden napján reggel kilenc órától este hét óráig bármikor szívesen fogadnak.


0383_0_t 0383_1_t 0383_2_t 0383_3_t
0383_4_t 0383_5_t 0383_6_t 0383_7_t
0383_8_t 0383_9_t 0383_10_t 0383_11_t
Vissza