Vigyázzunk egymásra2021. június 9. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/10398_0_300.jpgSzámos közlekedési szabálytalanságot szúrtak ki az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai közigazgatási területükön. Az elmúlt időszakban egy civil gépjárművel járták a környék útjait, és így próbálták kiszűrni a problémás autósokat. Az illetékesek arra kérnek minden közlekedőt, hogy tartsák be a vonatkozó előírásokat, hogy elkerülhetőek legyenek a balesetek.

Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén jó időn keresztül teljesített szolgálatot egy civil autós egység. A cél egyértelműen az volt, hogy kiszűrjék a forgalomból a szabálytalankodókat, és a helyszínen felelősségre is vonják őket. Az illetékesek sikeresnek értékelték az akciót.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén több munkanapot töltött el egy civil rendőrautó, amelyben két kollégám folyamatosan szemrevételezte, illetve követte a közúti forgalomban résztvevő személyeket. Ők nagyon sok szabálytalanságot észleltek és szűrtek ki, amelyet kamerára is rögzítettek. A szabálytalankodót alkalomadtán szembesítették is vele, hogy mit követett el. A közeljövőben folyamatosan jelen lesz a területünkön ez az autó, így felhívjuk a figyelmet a megfelelő, biztonságos közlekedésre” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az egyik felvételen az látszik, hogy a szabályosan közlekedő rendőrautót megelőzi egy másik jármű egy gyalogátkelőhelyet is érintve a 25-ös főúton. Mivel ezen a területen 60-as sebességkorlátozás van érvényben, az előzés pillanatában a vétkes gyorsan is hajtott. Egy másik esetnél Bánrévét elhagyva közlekedett a rendőrségi jármű, amikor egy Skoda a záróvonal átlépését követően előzte meg. Őt is kiszűrték az egyenruhások.

A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, hiszen azok áthágása igencsak megnöveli a balesetek kockázatát. Fontos a türelem és az előzékenység, hiszen ez is segíthet a sűrűbb forgalmú, több veszélyt tartogató helyzetek elkerülésében.

De probléma adódott az akadályozással is, például a Mekcsey István úton, ahol egy Volkswagen Passat sofőrje kanyarodott ki fehér színű márkatársa elé, így kényszerítve fékezésre őt. Szintén egy gyakori probléma, hogy a Lomb útról nem lehet balra kanyarodni a Munkás útra, de ezt mégis megteszik a közlekedők. Emellett a vétkes még az úttestre lépő gyalogost is veszélyeztette.

Vissza