Rendőrségi toborzás2021. június 11. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/10399_0_300.jpgToborzást tart a Magyar Rendőrség. Már a képzés alatt is több mint bruttó 200 ezer forintos garantált bérminimumot kapnak a tanulók. Ezen kívül többféle juttatásban és előnyben részesülhetnek azok, akik ezt az utat választják. Nekik át kell menniük egy orvosi, pszichológiai és fizikai felmérőn, valamint különböző kritériumoknak kell megfelelniük.

Munkaerőt toboroz a Magyar Rendőrség. Mint minden évben, most is kitűzött cél a rendvédelmi állomány frissítése, bővítése. Az érdeklődőknek több feltételnek is meg kell felelniük, csak ezt követően vehetnek részt a felmérőkön. Tizennyolc és ötvenöt év közötti magyar állampolgárok jelentkezését várják. Állandó bejelentett belföldi lakóhellyel, büntetlen előélettel, cselekvőképességgel és közép vagy emelt szintű érettségivel kell rendelkezniük. Aki minden kritériumnak megfelel, részt vehet az egészségügyi és fizikai alkalmassági vizsgán.

„Különböző mozgásformákat kell végrehajtani. Az egyik a Cooper-teszt, itt meghatározott idő alatt kell meghatározott teljesítményt nyújtani. Ugye lehet futásban, úszásban, kerékpáron vagy pedig evezőpadon teljesíteni. Vegyük a legegyszerűbbet, a futást, itt a feladat ugye, hogy 12 percig kell futni, és az alatt kell megtenni bizonyos távolságot, meghatározott távolságot. Természetesen ez korcsoportokra van bontva” - mondta Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezen túl teljesíteni kell meghatározott mennyiségű fekvőtámaszt, hanyatt fekvésből felülést, fekve nyomást, hajlított karú függést és helyből történő távolugrást is. A rendőrség kiemelten egy 10 hónapos képzést javasol, ami Miskolcon, Budapesten, Körmenden és Szegeden is elvégezhető. Ez idő alatt a tanulóból rendőrjárőr válhat. Az oktatás első két hónapjában mindenki garantált bérminimumot kap, azaz 219 ezer forintot. Ezt követően egy modulzáró vizsgát tesznek és hivatásos szolgálati viszonyba kerülnek, ilyenkor már 231 707 forintra növekszik az illetmény. Akik nyelvvizsgával rendelkeznek több juttatást kapnak. A pótlék összege szinttől függően, hat és negyvenezer forint között lehet havonta.

„Van éjszakai pótlék, természetesen készenléti pótlék is van, illetve ha túlóra van, a túlszolgálatot is ellentételezzük vagy pénzben vagy szabadidőben az állomány választása szerint. Ezen túlmenően, az illetményen és a pótlékon kívül egyéb juttatások is vannak, hiszen cafeteria juttatás is jár, évente bruttó 200 ezer forint lakhatási támogatás, ugye itt lakbértámogatás, bérleti díj hozzájárulás, a lakásvásárlás anyagi támogatása kamatmentes munkáltatói kölcsönnel” - tette hozzá Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ingyenesen biztosítanak egyenruhát, illetve évente ruházati utánpótlási ellátmányt, amelynek összege csaknem százezer forint. A munkába járás utazási költségeinek egy részét átvállalják. De jár üdülési és családalapítási támogatás, tanulmányi ösztöndíj és kedvezményes mobiltelefon tarifacsomag is. A juttatások mellett változatos munkát és egyben egy élethivatást kínálnak.

Kép forrása: internet.

Vissza