Éves karbantartás (képgalériával)2021. június 16. (szerda) 19:00 - Városnews/10416_0_300.jpgMegkezdték a karbantartást a városi uszodában. A létesítmény a tervek szerint szeptember elején nyílik újra. A szokásos éves tisztítási és javítási munkálatokat idén is az Ózdi Sport- és Élményközpont dolgozói végzik. A felújítás érinti a medencéket, szaunákat, gépházat és a külső homlokzatot is. A szakemberek igyekeznek minden olyan problémát orvosolni, ami az üzemelés alatt fellépett.

Már elkezdték a karbantartási feladatokat az Ózdi Sport-és Élményközpont dolgozói. Az elmúlt idény valamivel rövidebb volt a megszokottnál a járványügyi helyzet miatt. 2020 szeptemberében nyitották meg kapuikat a nagyközönség előtt. November elején azonban korlátozások léptek életbe, és akkortól csupán a versenyszerűen sportolók vehették igénybe a szolgáltatásokat. Májusban enyhítettek. Kibővítették a kört a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. A városi strandfürdő június 10-én kinyitott, és szinte ezzel egy időben felmérték az állapotokat a létesítményben.

„Szeptembertől folyamatosan működött az uszoda, igaz kisebb igénybevétellel, de minden gépnek működnie kellett ahhoz, hogy a vízminőséget fenntartsuk. Kilenc hónapig működött az uszoda, ilyenkor mindig karbantartás szokott működni a nyár folyamán az uszodában. Mind a gépházban, mind pedig az uszoda területén. Ezeket végezzük majd most el munkatársainkkal. A munkálatokat saját munkásokkal próbáljuk meg végrehajtani, de vannak olyan feladatok, amiket szakemberrel kell, ilyen a gépház, vagy a klórozók felülvizsgálata, illetve engedélyezése. Ezekhez külső vállalkozót szoktunk hívni” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A vizet azonnal leengedték, hiszen energiapazarlás forgatni a rendszert, amikor már nem vegyszerezik azt. A medence aljának és oldalfalának ellenőrzésekor kiderült, idén nem kell egyetlen csempét sem kicserélniük. Fertőtlenítik az úgynevezett pótvizet, és a szűrőket is tisztítják. Ezt egyébként közvetlenül üzembe helyezés előtt is megismétlik. A szaunáknál is van mit tenni. Megbizonyosodnak róla, hogy a fűtőszálak rendben vannak e, ugyanis itt is probléma, hogy a vendégek túllocsolják a lávaköveket, és ez zárlatot okoz. Csúcsidőben a gépházba tilos a bejárás, ezért itt is ilyenkor tudják javítani a hibákat.

„A gépházban vannak olyan berendezések, amelyek leállításkor kisfeszültséggel üzemelnek, mérik a víznek a PH-ját, vagy klórszintjét. Ezeket ilyenkor szétszedjük, és hígított sósavas vízzel áttisztítjuk a darabokat. Ez azért fontos, mert amikor újraindulunk, sokkal pontosabb értékeket mutat a műszer” - mondta Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

Néhány egyéb eszközt is újra cseréltek, ilyen például az a Solar rendszerhez kapcsolódó berendezés, amely a hőfokért és szivattyúkért felelős. Tervben van a külső homlokzat rendezése is, ugyanis az egyik részen omladozik a vakolat, valamint a belső térben is szeretnének még a nyáron kifesteni.


0416_0_t 0416_1_t 0416_2_t 0416_3_t
0416_4_t 0416_5_t 0416_6_t 0416_7_t
0416_8_t 0416_9_t 0416_10_t 0416_11_t
0416_12_t 0416_13_t 0416_14_t 0416_15_t
Vissza