Biztonságos nyaralás2021. június 17. (csütörtök) 19:00 - Rendőrségnews/10421_0_300.jpgOtthonbiztonságra hívja fel a figyelmet a Magyar Rendőrség. Az Európai Bűnmegelőzési Hálózat immár harmadik éve szervezi meg az „Európai Vagyonvédelmi Napot”. A kezdeményezés célja, hogy a nyaralások ideje alatt is mindenki szem előtt tartsa, hogyan előzheti meg a lakásbetöréseket.

Immár harmadik alkalommal szervezi meg az „Európai Vagyonvédelmi Napot” az Európai Bűnmegelőzési Hálózat. Nyaralások alatt hajlamosak vagyunk olyan hibákat elkövetni, ami később súlyos következményekkel járhat. Ennek kapcsán hívja fel a figyelmet a Magyar Rendőrség az otthonvédelemre, a lakásbetörések megelőzésére, a különféle vagyonvédelmi eszközök és praktikák alkalmazásának fontosságára.

„Felhívjuk a lakosság figyelmét, amennyiben nyaralni mennek, ne posztolják a közösségi médián, hogy hol vannak, illetve milyen időtartamra lesznek távol otthonuktól. Kérjék meg a szomszédot, hogy figyeljen ingatlanukra, esetleg hagyjanak hátra nekik kulcsot. Médiaeszközök, különböző biztonsági berendezések már az interneten elérhetők, magunknak is könnyedén fel tudjuk telepíteni” - hangsúlyozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A biztonsági eszközök széles választékában akadnak olyanok is, amik egy applikáció segítségével telefonunkkal összeköthetőek, és akár a nyaralás során is folyamatosan ellenőrizhető otthonunk állapota. Amennyiben mindenképpen posztolni akarjuk élményünket, inkább a nyaralás végén tegyük meg. Ingatlanunk biztonságáért csak mi felelhetünk, ezért nagyon oda kell figyelnünk.

Otthonunk biztonsága mellett, ne feledkezzünk meg a magunknál tartott értékeink védelméről sem! Amennyiben szórakozni megyünk, különösen ügyeljünk vagyontárgyaink biztonságára. Cipzárjainkat tartsuk behúzva, ügyeljünk rá, hogy értéktárgyaink biztos helyen legyenek.

A farmerzsebből vagy táskából kilógó pénztárca, iratok, mobiltelefon lehetőséget biztosítanak az alkalmi tolvajok számára. Ha mégis bűncselekmény áldozatává válunk, a 112-es telefonszámon tehetünk bejelentést és kérhetünk segítséget a hatóságoktól.

A kép illusztráció, forrása: internet.

Vissza