Fűnyírástól az aszfaltozásig (képgalériával)2021. június 18. (péntek) 19:00 - Városnews/10424_0_300.jpgTöbb munkafolyamat is zajlik egyszerre az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél. Erre a jó idő is kedvezően hat, hiszen így az aszfaltozási munkálatokat is zavartalanul tudják végezni a szakemberek. Az ÓVI dolgozói buszmegállókat, útburkolati jeleket festenek, de a játszóterek karbantartása is jelenlegi feladataik közt szerepel. A Start munkaprogram keretében pedig az ároképítés is zajlik.

A csapadékmentes időjárás több munkafolyamat párhuzamos elvégzését is lehetővé tette az Ózdi Városüzemeltető Intézmény számára. Ez elsősorban az aszfaltozással kapcsolatos feladatokat könnyítette meg, hiszen ez a tevékenység a leginkább időjárásfüggő. Két ütemben haladnak a szakemberek. Az egyik a Zalai utat érinti, ahol kisebb kátyúzási munkákat végeznek. A másik a Vasvár utat. Itt tegnap az előkészítés után már az aszfaltot hengerelték a dolgozók, így az érintett szakasz ma már elkészül. A Malom úton, a Bolyki elágazó közelében is tevékenykedtek ma az ÓVI munkatársai, ahol a régi, töredezett járdaszakaszt készítették elő. Ennek felületére ugyanis hamarosan új réteg kerül majd.

„A járdafelújítás három munkával kapcsolódik. Van egy rámpaépítés a volt hivatalház épületénél, illetve még folyamatban van a Szent István úton egy aszfaltozási munkának a kialakítása. Erre a három helyre AC-8-as aszfaltból kell elvégezni a felület burkolását. Ezért ha ez a három munka együtt elkészül, akkor lesz majd meg a Malom úti járda is. Ez körülbelül kéthetes időtartamra tehető” - nyilatkozta Tengely László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Az útburkolati jelek festését is folyamatosan végzik. Természetesen a zöld felületekkel kapcsolatos munkák is zajlanak, mint a fűnyírás, a sövényvágás és parkosítási feladatok is folynak. Jövő hét elején pedig az egyik körforgalomnál is dolgoznak majd a szakemberek.

„Az úgynevezett órás körforgalom, a legújabb körforgalmunk át lesz alakítva. Nem ilyen lesz, mint most. Nem fűvel, és egynyári virágokkal lesz megoldva, hanem kétféle színű díszkővel, és örökzöldek beültetésével. Egy más arculatát fogja mutatni majd a városban” - mondta Bóta József, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény parkfenntartási művezetője.

A buszmegállókkal kapcsolatos munkák is szerepelnek jelenlegi tennivalóik között. Ezek vasszerkezetei azonban sok helyen korrodáltak. Így a festést megelőzően karbantartásukat is el kell végezni. A nyári időszakban pedig a játszótereken található különféle eszközök javítása is kiemelt feladat. Hiszen a szünidő beköszöntével ezeket gyakrabban veszik igénybe a gyerekek. Az ÓVI munkatársainak köszönhetően ezeket biztonságosan használhatják majd a legkisebbek.


0424_0_t 0424_1_t 0424_2_t 0424_3_t
0424_4_t
Vissza