Megbecsült védőnő (képgalériával)2021. június 18. (péntek) 19:00 - Híreknews/10425_0_300.jpgÓzdi hölgy kapta meg az Év védőnője díjat. A Magyar Védőnők Egyesülete Sántha Klárának ítélte a kitüntetést. Az oklevél mellett egy üvegből készült nyakékkel is megajándékozták, ami kifejezetten erre az alkalomra terveztek. A szakmai elismerés mellett nagyon fontos a családok elégedettsége. Évről – évre azokat kívánják jutalmazni, akik munkáját a családok, iskolák, kollégák, munkáltatók és szakfelügyelők egyaránt megbecsülnek.

Az egyesület hat kategóriában bírálta el a beérkezett pályázatokat, történeteket. Sántha Klára a „nagyváros” kategóriában érdemelte ki ezt az elismerést, amit június 14-én, egy díjátadó ünnepségen keretein belül kapott kézhez Budapesten. A szakmája iránt elhivatott védőnő 37 éve dolgozik a területen, ebből 31-et az Újváros téri körzetben töltött. A kismamák és kisgyermekek gondozásán túl a Bolyky Tamás Általános Iskolában is tevékenykedik. Több tanfolyamon, továbbképzésen és projektben vállal szerepet. Ilyen például az optimális családtervezés, babamasszás, koraszülés megelőzése, valamint a teljes körű iskolai egészségfejlesztés. Ezek mellett folyamatosan küzd a mellrák ellen, évente részt vesz a felvonulás megszervezésében, hogy felhívja a figyelmet a szűrések fontosságára.

„Nagy megtiszteltetés számomra az Év védőnője díjnak az átvétele, mert ez a munkámnak a megbecsülése, a szeretete és a gondozottak, vagyis akiket ellátok, nekik a tisztelete és köszönete tulajdonképpen” - mondta Sántha Klára, védőnő.


0425_0_t 0425_1_t 0425_2_t
Vissza