Meleg helyzet (képgalériával)2021. június 21. (hétfő) 19:00 - Városnews/10428_0_300.jpgTovábbra is tart a kánikula. A hőség sok embert megvisel, a városban viszont több óvintézkedést is tettek, például vizet osztottak, valamint párakaput is üzemeltetnek. Az elmúlt hétvégén a strandot több mint ezren látogatták meg. Farkas Péter Barnabás alpolgármester elmondta, hogy a hőségriadó végéig maradnak az intézkedések.

Szombaton nulla órától rendelte el dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos a másodfokú hőségriadót. A kánikulai meleg sok embert megvisel, így az önkormányzat több intézkedést is hozott, amivel a felfrissülést segítik. Ennek megfelelően ma délelőtt is önkéntesektől kaptak vizet azok, akik a Gyújtón jártak. Az egyik nagyáruház közel négyszáz palack fél literes ásványvízzel támogatta az akciót. Farkas Péter Barnabás alpolgármester elmondta, hogy a hőségriadó végéig maradnak a rendelkezések.

„Egyeztetés történt a Tesco, illetve Interspar áruházakkal, ahol az előtérben bárki egy kicsit fel tud frissülni. Nem szükséges hozzá, hogy vásárlóként térjen be. Egyszerűen a meleg elől be tud húzódni, hogy ezáltal is csökkentsük annak a veszélyét, amely a hőség okán az egészségre káros lehet” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Járó-kelők hűsöltek az árnyékban a Városház téren is. A legtöbben az ott található fák alatt álldogáltak, de voltak olyanok is, akik a felállított párakapun áthaladva kerestek felfrissülést. Itt egy ivókutat is elhelyeztek, hogy az arra közlekedők lehűthessék magukat. Ma délelőtt a hétköznap miatt kevesen tartózkodtak a strandon, ám a hétvégén sokan látogatták meg a létesítményt.

„Péntek ugye még hétvége előtti nap, így még sokan dolgoztak, de már akkor is háromszáz vendéget tudtunk fogadni. Szombaton és vasárnap is négyszáztól több vendéget tudtunk fogadni. Mindenkinek pozitív élményei voltak a stranddal. Ugyanúgy szigorúan vettük. Sajnos több vendéget is el kellett küldenünk, mert nem volt védettségi igazolványa” - nyilatkozta Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

A tapasztalat azt mutatja, hogy két turnusa van a vendégeknek. Vannak, akik főként a délelőtti órákban látogatják meg a strandot, és körülbelül 1 órakor el is hagyják a létesítményt. Jellemzően ez szokott a csendesebb időszak lenni. Délután már többen vannak, ám eddig egyszer sem érték el a medence maximális kapacitását.


0428_0_t 0428_1_t 0428_2_t 0428_3_t
0428_4_t 0428_5_t
Vissza