Ahol járnak (képgalériával)2021. június 22. (kedd) 19:00 - Városnews/10431_0_300.jpgFolyatódik a járda kiépítése a városi stadionban és szinte teljesen elkészült a fedett szalonnasütő is. Az Ózdi Sport-és Élményközpont dolgozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy lehetőségeikhez mérten kiszolgálják a vendégeket. Jelenleg külső munkálatok zajlanak a létesítmény területén, de jövő hónapban megkezdik az épületek belső karbantartását is.

A stadion Ifjúsági Park felőli bejáratánál körülbelül egy harminc méter hosszú, másfél méter széles járdát alakítanak ki. A munkálatok már tavaly elkezdődtek, de az anyagi gondok miatt csak most tudják befejezni a folyamatot. A járda szélére fehér dolomit kavicsot tesznek. Egyrészt a balesetveszély elkerülésére, másrészt esztétikailag is szebb képet mutat majd. Nyáron, amikor befejeződnek a bajnokságok, viszonylag zavartalanul tudnak haladni a feladatokkal.

„Sajnos idén kevesebb lehetőségünk van, kisebb a mozgásterünk a fejlesztések szempontjából. Egy rendelet miatt februártól júniusig nem volt bérleti díjból származó és egyéb bevételünk. Sajnos ez 10-12 millió forintos kiesés a cégünknek. Ezeket általában fejlesztésre fordítottuk volna, de erre sajnos most nem lesz lehetőség. De tervezünk kisebb munkálatokat, amelyeket a nyár folyamán el szeretnénk végezni. Ebben segítségünkre lesznek a diákmunkások is, valamint saját munkaerőt veszünk igénybe költségcsökkentés céljából” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Tervben van a teqball asztal áthelyezése is. A sporteszköznek az épülettől kicsit messzebb alakítanak ki egy lebetonozott területet. Erre azért van szükség, mert korábban az ablakok veszélyben voltak. Időközben elkészült a fedett pihenő rész is szalonnasütővel. Az építkezéshez maradék faanyagot is felhasználtak. Bár itt még folyamatban van a felújítás, de az ide látogatók már így is kulturált körülmények között tudják eltölteni szabadidejüket.

„Nagyon sokan igénybe vették ezt a szalonnasütőt, főként idősek. Nyugdíjas búcsúztatót tartottak, de osztálykirándulásra is jöttek ide gyerekek, azonban nem volt tető felettük. Így a súlyemelőterem mellé pakoltak be, ha véletlenül eleredt az eső. Még volt maradék fánk itt a fészerben, és további engedélyt is kaptunk, hogy vásárolhassunk faanyagot. Van egy nagyon jó ács szakemberünk, aki már régóta itt dolgozik, és a közmunkaprogramban dolgozókkal sikerült egy tetőszerkezetet idevarázsolni. Véleményem szerint ez jó dolog” - emelte ki Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

A városi stadion kapui reggel hattól este tízig állnak nyitva a látogatók számára a nyári időszakban. A most elkészült helyszínen túl, az iroda épület mellett is van mód sütögetésre. A lehetőséget előzetes bejelentkezés útján lehet igénybe venni. A létesítmény munkatársai a 06-48/470-376-os vonalas számon fogadják a hívásokat.


0431_0_t 0431_1_t 0431_2_t 0431_3_t
0431_4_t 0431_5_t 0431_6_t 0431_7_t
0431_8_t 0431_9_t 0431_10_t 0431_11_t
0431_12_t 0431_13_t
Vissza