Önzetlen támogatás (képgalériával)2021. június 23. (szerda) 19:00 - Városnews/10436_0_300.jpgRuhaosztást tartottak a Somsályi Közösségi Házban ma reggel. Fidrus Péter területi képviselő a Családsegítő Szolgálattal közösen ruhákat, játékokat, könyveket és különféle használati tárgyakat gyűjtött össze a rászorulók részére. Több felajánlás is érkezett magánszemélyektől, így máskor is terveznek majd hasonló akciót.

Sorban állva várakoztak az emberek a Somsályi Közösségi Ház előtt ma délelőtt. Ruhaosztást tartottak a helyszínen. Első alkalommal szerveztek ilyen akciót, amely során rászoruló családok juthatnak ingyenesen ruhákhoz. Az épületbe csak a járványügyi előírásokat betartva lehetett belépni. Egyszerre hat fő mehetett be meghatározott ideig, a maszk viselése pedig kötelező volt. Annak, aki nem hozott magával, a helyszínen biztosítottak a szervezők.

„Ez az első alkalom, ez az első esemény itt a Somsályi Közösségi Házban. Ruhaosztást tartunk a mai napon a Családsegítő Szolgálat segítségével elsősorban, de érkeztek adományok ismerősöktől, barátoktól, szomszédoktól is. Olyan sok összegyűlt, hogy tervezzük, hogy a későbbiekben is fogunk még tartani hasonló akciót” - nyilatkozta Fidrus Péter, területi képviselő.

Magánszemélyektől is érkezett felajánlás, így az érdeklődők válogathattak is. A ruhák között mindenféle méret megtalálható volt, így jutott belőle a gyerekekre és a felnőttekre is. Az öltözékeken túl voltak játékok, könyvek és különböző használati tárgyak, például törölközők, vagy éppen konyhai kiegészítők. A családoknak jól jött a támogatás.

„Nagyon sok rászoruló család van itt. Nem tudunk eljárni, osztanának több helyen, de nem tudunk elmenni, nagyon szegények vagyunk. Nehéz anyagi körülmények között élünk, ezért megköszönjük, ha valaki bármiben tud segíteni, azt mi elfogadjuk” - mondta Barkóczi Györgyi.

Az emberek a szabályokat betartva gyűjtötték össze a számukra szükséget darabokat, majd amikor végeztek, telepakolt szatyrokkal távoztak. Mivel rengeteg támogatás érkezett, a későbbiekben is lehet számítani ilyen megmozdulásra. Ha valaki adományozni szeretne, bármikor elküldheti felajánlásait a rászoruló családok részére.


0436_0_t 0436_1_t 0436_2_t 0436_3_t
0436_4_t 0436_5_t 0436_6_t 0436_7_t
0436_8_t 0436_9_t 0436_10_t 0436_11_t
0436_12_t
Vissza