Terv szerint (képgalériával)2021. július 27. (kedd) 19:00 - Egyháznews/10532_0_300.jpgJól haladnak az Ózd-Bolyok Egyházközség közösségi házának építkezési munkálatai. A beruházás május közepén indult, mára pedig már a tető is elkészült. Hamarosan elkezdik a belső tér kialakítását is. Az ingatlan közel harmincmillió forintból valósul meg, az összeg nagy részét a gyülekezet tagjai biztosították. Az új helyszínre rengeteg programot terveznek, többek között filmklubot, teadélutánt és felolvasó estet is rendeznek majd.

Május közepén vette birtokba a kivitelező a Rózsafüzér Királynéja templom melletti területet. Azóta sok minden történt. Hamarosan megkezdődhetnek a belső munkálatok is, mint a villany, vagy éppen a vízvezeték szerelés, vakolások és a szigetelés. Mára elmondható, hogy az Ózd-Bolyok Egyházközség tagjainak egy régi álma tart a célegyenes felé, ugyanis tető alá került az az épület, ahol programjaikat hamarosan méltó körülmények között rendezhetik meg. Ehhez azonban összefogásra volt szükség.

Egyrészt a „szegény asszony két filléréből” valósulhat meg hamarosan a beruházás. Legalábbis ezt szokta mondani Szőke Gábor római katolikus plébános. Ugyanis kétharmad részt ők, valamint helyi vállalkozók és az önkormányzat támogatásából jött össze az építkezéshez szükséges pénz. A mintegy huszonkilencmillió forintos költség egyharmadát pedig az Egri főegyházmegye állta.

Egyébként a katolikus bálokon befolyt támogatás is a közösségi ház megépülését célozta meg több éven keresztül. Fontosnak tartják a közösségépítést, rendezvényeiket eddig külső helyszíneken, vagy a templom egyik emeleti helyiségében tartották meg. Ezt azonban már kinőtte a gyülekezet.

„Azért lesz jó a közösségnek, mert végre lesz egy olyan tere, ahol szabadon létezhetünk. Nem vagyunk a templomhoz kötve, hanem a templomtól függetlenül a liturgia után átsétálunk. A teapartikat sokkal meghittebb környezetben tudjuk tartani, folytatni azt, amit ott elkezdtünk. A fiatalokkal való foglalkozás, az adventi koszorú készítés. Adventben a szombati együttlétek alkalmával is nem kell órákkal előtte befűteni, itt van a terem, sokkal megközelíthetőbb” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

Az új épület rengeteg lehetőséget tartogat. A mintegy hatvanegy négyzetméteres területen kialakítanak egy konyharészt, vizesblokkot, mosdót is. Koncereteket, felolvasóesteket rendezhetnek. Filmklubokat tarthatnak. Nem kell a plébánián, néhány négyzetméteren, bútorokat félretolva próbálniuk, hanem végre lesz egy olyan táncparkettjük, ahol kényelmesen tudnak mozogni. A szerződésben foglaltak szerint szeptember harmincadikáig kell elkészülnie a közösségi háznak.


0532_0_t 0532_1_t 0532_2_t 0532_3_t
0532_4_t 0532_5_t
Vissza