Eredményes felderítés (képgalériával)2021. július 28. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/10539_0_300.jpgTöbb százezer forint értékű szerszámot szolgáltattak vissza ma délelőtt az ózdi rendőrök jogos tulajdonosának. A nagy értékű eszközöket még májusban lopták el egy helyi férfi fészeréből. A nyomozás során azonosították a feltételezett elkövetőket, előállították és kihallgatták őket. Egy 25 éves arlói férfivel és 17 éves társával szemben folytatnak eljárást az ügy kapcsán.

Felcímkézett papírzacskók és zsákok sorakoznak a fal mellett az Ózdi Rendőrkapitányság nagy termében. Ezekben találhatóak a kisebb szerszámok. Az asztalra és elé a földre pedig a nagyobb gépek kerültek, mint például a csiszoló és fűnyíró. A megtalált használati tárgyakat ma délelőtt Kovács Zoltán az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozója adta vissza jogos tulajdonosának.

„Lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya egy 25 éves arlói férfival és 17 éves fiatalkorú társával. A gyanúsítottak 2021. május 3-án a hajnali órákban behatoltak egy ózdi portára, majd egy nyitva hagyott melléképületből közel négyszázezer forint értékben különféle szerszámokat loptak el. A nyomozás eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, majd a rendőrségre előállított párost gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók” - mondta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Kovács Sándor Ottó, azt mondja akkor este igen sokáig fel volt. Éjfél környékén kutyája ugatására lett figyelmes, de nem tulajdonított különösebb jelentőséget neki. Csak később ment ki. Ma már tudja, hamarabb kellett volna. Nem vette észre mi történt, csupán másnap reggel szólt neki édesanyja, hogy betörtek. Fontosnak tartja, hogy ilyen esetekben mielőbb tegyen mindenki feljelentést.

„Nem hittem volna. Előítéletesek az emberek a rendőrséggel kapcsolatban. Azt mondják nem érdemes szólni, mert úgysem találnak meg semmit. Ez most egy cáfolat. Értékelni kell, hogy ez is megvan, legalábbis egy része. Ha az ember életében ilyen sajnálatos esemény történik, akkor tegye meg azt, amit meg kell” - hangsúlyozta Kovács Sándor Ottó.

Sándor azt gyanítja az elkövetők célirányosan mentek, azaz már kifigyelték a helyszínt. Mivel korábban a mezőgazdaságban tevékenykedett, igen sok ehhez kapcsolódó eszközzel rendelkezett. A megtalált értékek között vannak olyanok, amiket már időközben átalakítottak a tolvajok. A láncfűrészről hiányzik a lánc. Két biciklit is meglovasítottak, ebből eddig csupán két kerék került elő.


0539_0_t 0539_1_t 0539_2_t 0539_3_t
0539_4_t 0539_5_t 0539_6_t 0539_7_t
0539_8_t 0539_9_t 0539_10_t
Vissza