Makettek a városról (képgalériával)2021. július 29. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/10542_0_300.jpgMaketteket készítettek a gyerekek a múzeumban. Második állomásához érkezett az ÓMÉK Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark tematikus programsorozata. Az általános iskolások ma először kirándultak a városban, ezt követően pedig papírból és dobozokból formálták meg a megtekintett épületek kicsinyített mását.

Rendhagyó módon indultak ma reggel az ÓMÉK Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark programjai. A résztvevő általános iskolás gyerekek kimerészkedtek a múzeum falain kívülre, és régi, gyári kolóniákat, valamint középületeket térképeztek fel. Ezt követően egy vetítés keretein belül kaptak képet az egyes történelmi korszakokról.

„A mai napunk témája a helytörténet. Azzal a céllal jöttek ide a gyerekek, hogy megismerjék a régi helytörténeti emlékeinket, épületeket, amelyek Ózd városhoz tartoznak” - mondta Bartók Gábor, az ÓMÉK Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark tárlatvezetője, múzeumpedagógusa.

A vetítés után a gyerekek maketteket készítettek azokról az épületekről, amiket a reggeli kirándulás során láttak. Mindenki választott magának valamit, és közös erővel álltak neki az alkotásnak. Ma tíz gyerek vett részt a programon, amit nagyon élveztek.

„Most makettet csinálunk éppen egy templomról, de nagyon jól érzem magamat” - nyilatkozta Németh Marcell.

Az alkotások elkészítése után régészeti foglalkozáson vettek részt a diákok a skanzen területén, valamint a múzeum munkás életmódot bemutató termében is barangoltak. A programsorozat augusztus végén zárul. Akik szeretnének részt venni a foglalkozásokon, azok az aktuális alkalmakat megelőző hétfőn, délután egy óráig jelentkezhetnek az intézmény 06-48/470-115-ös központi telefonszámán.


0542_0_t 0542_1_t 0542_2_t 0542_3_t
0542_4_t 0542_5_t
Vissza