Veszélyes kátyúk (képgalériával)2021. augusztus 4. (szerda) 19:00 - Városnews/10555_0_300.jpgÚtfelújítási munkálatok zajlanak a Nagyamerika úton. A feladatokat múlt hét első felében kezdték meg az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. A folyamat árokjavítással indult. Ezt követően az egyes szakaszok előkészítését végezték el. Tegnap pedig már az aszfaltozás is megindulhatott. Ennek köszönhetően a héten mintegy 250 négyzetméternyi felület újul meg.

Figyelmeztető tábla jelzi a Nagyamerika úton, hogy útfelújítási munkákat végeznek. A város ezen részének több szakasza ugyanis már balesetveszélyessé vált. Mindezt a nagy méretű kátyúk okozták, ami miatt az utca szinte már járhatatlan volt. Így a terület képviselője lépéseket tett a helyzet megoldása érdekében.

„Az idei évben több utcában is lesz útfelújítás. A falu térségében, a Vajda János úton, a Táncsics telepen és az Egyházvölgyben. Azonban itt a Nagyamerika úton olyan úthibák voltak tapasztalhatók, amely miatt polgármester úrhoz fordultam, hogy ezt az utcát is vegyük bele a nagyobb felületű útjavítási programba. Ennek az eredménye látható most itt napokban, amit az Ózdi Városüzemeltető Intézmény végez el” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

Az ezzel kapcsolatos feladatokat múlt hét hétfőn kezdték el az ÓVI dolgozói. Ám az intézmény munkatársainak nemcsak az útszakaszon található nagy méretű kátyúkat kellett felszámolniuk, hanem az árkokkal is foglalkozniuk kellett. Így az első három napon azokat javították ki.

„Csütörtökön vonultunk fel az aszfaltjavítási munkálatok végzése miatt. Tehát azzal kezdtünk. Visszabontottuk a balesetveszélyes helyeket, CKT réteggel láttuk el, és a tegnapi nappal elkezdtük az aszfaltozást” - mondta Törtei László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény mélyépítési művezetője.

A szakemberek három szakaszon mintegy kétszázötven négyzetméternyi felületet újítanak meg. Összesen huszonöt tonna aszfaltot használnak fel. Az első réteg leterítése már tegnap elkezdődött, amit ma is folytattak. Így a délelőtt folyamán már az aszfaltréteg úthengeres tömörítését végezték az ÓVI dolgozói. Amennyiben az időjárás továbbra is kedvezően alakul, úgy az útfelújítás holnap délután fejeződhet be. Az intézmény munkatársai azonban nemcsak itt, hanem a város más részein is tevékenykedtek. Így például a Szent István úton, a Bíben-völgy bejáratánál filagóriák helyét ásták ki, és raktak le szegélyköveket. Ezen túl a város teljes területén folyamatosan végzik a kátyúzási munkálatokat.


0555_0_t 0555_1_t 0555_2_t 0555_3_t
0555_4_t 0555_5_t 0555_6_t 0555_7_t
0555_8_t 0555_9_t 0555_10_t 0555_11_t
Vissza