Új képzés2017. november 23. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/6320_0_300.jpgMérnökinformatikai képzéssel bővül szeptembertől a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatának palettája. A megegyezést hosszú tárgyalási folyamat előzte meg, amelynek eredményeként a nappali tagozatos szociális munkás és anyagmérnöki szakok mellett, egy újabb területet is választhatnak a leendő hallgatók levelező tagozaton.

Idén szeptemberben nyitotta meg kapuit a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozata. Két helyszínen, a Tiszti Kaszinóban és a Digitális Erőműben két felsőfokú nappali tagozatos képzés indult, akkor anyagmérnöki és szociális munkás szak közül választhattak a továbbtanulni vágyók. Jövő szeptembertől bővül a képzési paletta, az informatika iránt érdeklődőknek is adott lesz a lehetőség, hogy városunkban maradva folytassák tanulmányaikat. Az egy-másfél éves előkészítő munka eredményeként létrejövő képzéssel így három szak közül választhatnak majd a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatára jelentkezők.

„Ózd kapcsán különösen fontos, és nagyon fontos arról beszélnünk, hogy jövő év szeptemberében, amennyiben az ózdi fiatalok úgy döntenek, hogy a Miskolci Egyetemen folytatják a tanulmányaikat, akkor Ózdon kihelyezett informatika-képzés lesz. Rajtuk múlik, hogy ezt a szép szakmát választják-e vagy sem. Mi azt szeretnénk, és én hiszek is benne, hogy sok olyan ózdi fiatal lesz, aki itt marad” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A képzés levelező tagozaton indul majd, így a középiskolából kikerülő diákok mellett azoknak is kedvező alternatívát jelenthet, akik felnőttként, munka mellett szeretnék bővíteni ismereteiket. Ráadásul az informatikusi, mérnökinformatikusi képzettséggel rendelkező személyek nemcsak országosan, de városunkban is keresett munkaerőnek számítanak.

„Örülünk annak, hogy a szociális és az anyagmérnöki szak után az mérnökinformatikai szak is beindul az ózdi egyetemen, hiszen ez egy nagyon keresett szak a tanulmányok világában, ha szabad így fogalmaznom, és személy szerint mint szülő, még jobban örülök ennek, hiszen a fiam pályaválasztás előtt áll, nyolcadikos, és pontosan ebbe az irányba érdeklődik, errefelé szeretne orientálódni. Tehát nem kell, hogy elveszítsük a gyermekeinket, itt Ózdon tanulhatnak tovább” - nyilatkozta Fidrus Péter, alpolgármester.

Az Ózdi Kihelyezett Tagozat munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy nálunk is egy jól működő képzés jöjjön létre, és sokan válasszák ezt az ígéretes lehetőségekkel rendelkező szakmát.

„Azok a diákok, akik itt a városban vagy a környékén laknak, élnek, tanulnak, azok már a felvi.hu-ról, a felvételi tájékoztatóból ezt észrevehetik, tájékozódhatnak róla, illetve bármikor hozzánk, itt a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatán is fordulhatnak információért. Folyamatosan adjuk majd a tájékoztatást a beiskolázásokkal kapcsolatosan, folyamatosan elmegyünk majd az ózdi, az Ózd környéki, a határon túli középiskolákba, hogy az eddigi képzési palettáról, illetve az új mérnökinformatikusi képzésről tájékoztassuk a diákokat” - fogalmazott Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

A mérnökinformatikus képzés alapjául a matematika szolgál, így a felvételinél a matematika érettségin megszerzett pontszámok meghatározóak lehetnek. Tavaly már 280 ponttal be lehetett kerülni a Miskolci Egyetemre, várhatóan idén sem emelkedik ennél sokkal magasabbra a ponthatár.

Vissza