Egészséges életmód (képgalériával)2017. december 3. (vasárnap) 08:15 - Egészségnews/6355_0_300.jpgEgészségnapot tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában. Városunk önkormányzata az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal és az Abaújrakezdés Közhasznú Egyesülettel közösen hívta fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. A zenei és kulturális programok mellett életmód tanácsokkal, egészségügyi szűréssel és aktív mozgással várták az érdeklődőket.

Az egészség egy nagyon nagy érték, amit életünk folyamán folyamatosan óvni kell. A II. János Pál Katolikus Általános Iskola aulája gyermekektől volt hangos a délelőtt folyamán. Ózd Város Önkormányzata a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal és az Abaújrakezdés Közhasznú Egyesülettel karöltve pályázott a program lebonyolítására. A rendezvény célja, hogy felhívják a térségben élő hátrányos helyzetű lakók figyelmét az egészség és a sport fontosságára. A program egyik szervezője, Dernei Balázs szerint általában három fő téma körül forog az ember élete: az anyagiak, a család és az egészség. Az utóbbira a nehéz anyagi körülmények között élők kevesebb figyelmet fordítanak.

„Ha van egy anyagi biztonságom, ha van egy kis családom, és ha ezt sokáig akarom élvezni, akkor muszáj az egészségemmel is foglalkoznom. Mindig a rangsorban ezt soroljuk be az utolsó helyre. A mindennapok problémáiban erre már nem jut idő. Ezt én is így élem meg személyesen, és meglátásom szerint mások is. Ezekkel hangsúlyosabban kell foglalkozni, illetve szórakoztató és érthető módon kell az emberek elé tárni, hogy milyen problémák vannak és ezeknek a kezelését” - fogalmazott az Abaújrakezdés Közhasznú Egyesület elnöke, Dernei Balázs.

A fiatalok részt vehettek Váradi Gáborral egy interaktív bokszedzésen, valamint a lufihajtogató bohóc is nagy sikert aratott. A látványos szórakoztató programok mellett a gyerekek és a szülők két szakember előadását is figyelemmel kísérhették. Petrik Zsuzsanna dietetikus az energiaitalok káros hatásairól, míg Pappné Bodolai Rita szakértő a drogprevenciós, egészségmegőrző témákról beszélt hallgatóságának.

„Nagyon fontosnak tartom a drogprevenciót, mert manapság egyre többen nyúlnak élvezeti szerekhez. Mind legális és illegális módon. Azért, hogy ezzel a nehéz szociális helyzetüket segíteni, javítani próbálják” - mondta Pappné Bodolai Rita, prevenciós szakértő, diáktanácsadó.

A programra a Mikulás is ellátogatott, aki mindenkit megajándékozott egy kis édességgel. Az egészséges életmódra nevelés mellett helyi tehetséges fiatal zenészek produkciójára, és táncolásra is jutott bőven idő. Az egész napos rendezvényen különböző szűrővizsgálatokon is részt vehettek az érdeklődők, akik felmérhették szemük és szervezetük állapotát.


355_0_t 355_1_t 355_2_t 355_3_t
355_4_t 355_5_t 355_6_t 355_7_t
355_8_t 355_9_t 355_10_t 355_11_t
Vissza