Közelgő határidő (képgalériával)2018. január 9. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/6470_0_300.jpgFebruár 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, illetve a felsőoktatási szakképzésekre a felvi.hu E-felvételi felületén. A weboldalon már a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatának anyagmérnöki, valamint szociális munkás korábban meghirdetett képzései is elérhetők, a mérnökinformatikusi viszont később kerül be közéjük.

2017 szeptemberében két képzés közül választhattak a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatára jelentkezők. Akkor anyagmérnöki, illetve szociális munka alapszakon kezdhették meg felsőfokú tanulmányaikat az arra vállalkozók, aztán novemberben egy új, az idén szeptemberben induló mérnökinformatikus képzést jelentettek be. A 2018/2019-es tanévre való jelentkezés már elindult a felvi.hu E-felvételi rendszerén keresztül, de egyelőre csak az anyagmérnök, valamint szociális munka jelenik meg a tájékoztatóban.

„Az idén meghirdetett új, levelező formában induló új mérnökinformatikus szakra még nem lehet jelentkezni, annak az átfutási, engedélyeztetési ideje az Oktatási Hivatalon keresztül kissé lassúra sikeredett és még nincs benne a felvételi tájékoztatóban, de annak majd a január közepén-végén megjelenő pótkötetében természetesen már benne lesz. De ez nem jelenti azt, hogy akik a mérnökinformatikus képzésre szeretnének itt Ózdon jelentkezni, azok ne tudnák a folyamatot elkezdeni. Ugyanúgy regisztrálhatnak az E-felvételi rendszerébe, ugyanúgy elkezdhetik a bejelentkezési folyamatot” - nyilatkozta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

Azokat a dokumentumokat azonban, amelyek szükségesek a felvételihez, már feltölthetik a tárhelyre. Az Ózdi Kihelyezett Tagozat munkatársai minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a jelentkezés zökkenőmentesen haladjon. A Polgármesteri Hivatalban, illetve a Tiszti Kaszinóban is van arra lehetőség, hogy az érdeklődők tájékozódjanak a képzésekről, illetve a jelentkezési folyamatról.

„Az elmúlt félévben az anyagmérnök és szociális munka szakhoz kötődően a hallgatókkal, oktatókkal való folyamatos kapcsolattartás, Neptun-használat, illetve a képzés technikai feltételeinek biztosítása volt a feladatom. A Neptun-rendszeren keresztül segítem a Neptun-használatot, magát a regisztrációt, beiratkozást, tantárgyak felvételét és a vizsgamenetet. Természetesen folyamatosan fogadjuk itt is az új tanév jelentkezőit az új mérnökinformatikus képzésben is, tájékoztatjuk, segítjük őket a felvételi követelmények és a jelentkezés tekintetében. Az eddigi érdeklődés folyamatos a szakok iránt” - mondta Bozsvainé Berzi Lilla, tanulmányi referens.

A felvételi tájékoztatóban egyértelműen meg van határozva, hogy mely képzéshez milyen dokumentumok szükségesek. A nappali tagozatos anyagmérnök és szociális munka, illetve a levelező tagozatos mérnökinformatikus szak is indul majd államilag finanszírozott, valamint önköltséges formában is. A képzések a Tiszti Kaszinóban, illetve a Digitális Erőműben zajlanak.


470_0_t 470_1_t 470_2_t 470_3_t
470_4_t 470_5_t 470_6_t 470_7_t
Vissza