Ufó kongresszus (képgalériával)2018. április 23. (hétfő) 19:00 - Városnews/6832_0_300.jpgHarmincéves a magyar ufókutatás címmel tartottak konferenciát az Olvasóban. A Mizerák István teremben olyan vendégek gyűltek össze, akik valamilyen módon mind kapcsolódnak az idegen lényekhez: vagy azért, mert foglalkoznak velük, vagy azért, mert már találkoztak földönkívüliekkel. A program célja az volt, hogy a résztvevők jobban megismerjék egymást, illetve megoszthassák tapasztalataikat és tudásukat az ufókról.

Harmincéves a magyar ufókutatás címmel tartottak konferenciát az Olvasó Mizerák István termében. A zártkörű találkozót azért hívták életre, hogy a résztvevők jobban megismerhessék egymást, baráti légkörben beszélgethessenek azokról az eredményekről, amelyeket az elmúlt három évtizedben elértek a téma kapcsán. A szakmai megbeszélésre olyanok kaptak meghívót, akik idegen civilizációk kutatásával foglalkoznak, vagy valamilyen módon kapcsolódnak a földönkívüliekhez.

„Van egy mottónk, ez a múlt, jelen és a jövő. Nyilván felidézzük a múltbéli találkozóinkat, kongresszusainkat, rendezvényünket, megbeszéljük, hogy körülbelül hol tart most jelenleg az ufókutatás, és átbeszéljük azokat az anyagokat, amelyek az elmúlt 30 évben felhalmozódtak (fotók, dokumentumok, filmarchívumok), ezeket hogyan tudjuk majd úgy egységes rendszerbe rakni, hogy az mondjuk mások számára is hozzáférhető legyen” - mondta Kriston Endre, szervező, újságíró, szerkesztő, Hihetetlen Magazin.

Ahogy Kriston Endre fogalmazott, Magyarországon 30 éve összejött egy kis társaság, amely érdeklődött a téma iránt. Azóta ez a klub bővült, egy a közös bennük: mindannyian a földönkívüliek kutatását tartják elsődleges feladatuknak. Szűcs Róbert, a Hihetetlen Magazin főszerkesztője például nagyon büszke rá, hogy kiadványában a fikciót és a tudományt is meg tudja jeleníteni.

„Azon kevés újságok közé tartozik, ami 2001 óta sikeres. Tehát tizennyolcadik éve csináljuk ezt az újságot, és szerintem ennek a kiadványnak az a sikere, rá van írva a borítójára, hogy a spiritualitástól a tudományig. Ez egy 112 oldalas kiadvány, amiben ugyanúgy benne van a spirituális téma és a legvégén a tudomány. Az én számomra a legeslegfontosabb dolog, hogy az olvasóink legnagyobb része minden egyes rovatot elolvas benne. Nemcsak a világnak az egyik oldalát ismeri meg, hanem a másikat is” - fogalmazott Szűcs Róbert, a Hihetetlen Magazin főszerkesztője.

Nemere István író is a meghívott vendégek között volt, ahogy fogalmazott, egyre kevesebben érdeklődnek az ufókutatás iránt, ő annyit tud tenni, hogy sci-fijeivel népszerűsíti ezt a kérdéskört.

„Az embereknek először azt kellene megérteniük, hogy milyen óriási egy világegyetem ez, abban mi milyen kicsik vagyunk, de azért lehet, hogy érdekesek, mert nem véletlenül járnak ide mindenfélék valahonnan. Hogy egyáltalán ide járnak, azt is el kell hitetni, mert tényleg így van. És aztán utána lehet elgondolkodni azon, hogy mi ennek a célja. Hogy mi lehet ennek a célja. Hogy mik lehetnek az ő céljaik, meg mi ezt hogyan fogadjuk, gondoljuk rá” - nyilatkozta Nemere István, író.

Hangsúlyozta, hogy az embereknek meg kell érteniük azt, hogy nem vagyunk egyedül és a Föld csak egy egész kicsi szelete annak az egésznek, amelyet mi világegyetemnek hívunk. Nem mi vagyunk a középpont.


832_0_t 832_1_t 832_2_t 832_3_t
832_4_t 832_5_t 832_6_t 832_7_t
832_8_t
Vissza