Téli tüzelő (képgalériával)2018. október 26. (péntek) 19:00 - Városnews/7465_0_300.jpgKözel 3900 tonna barna szenet tervez szétosztani Ózd Város Önkormányzata idén a rászorulók között. A fűtőanyag egy része már megérkezett az Oxigéngyár területére, így nagyjából 600 tonna van már a telephelyen. Ezt a felsőnyárádi Ormosszén Zrt.-től vásárolta az Ózdi Városüzemeltető Intézmény.

Eddig 174 határozat érkezett be az ÓVI-hoz az önkormányzat Hatósági és Szociális Osztályáról. A lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás a nehéz szociális helyzetben élőket segíti. Elsősorban távhő díjra, tüzelőre, önkormányzati lakás bérleti díjára, de egyéb közüzemi számlákra is igényelhető. Azok részesülhetnek belőle, akiknek az egy főre eső havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át, egyedül élő esetében a 250%-át. Egy-egy igénylő a támogatás mértékétől függően 25, 21, vagy 17 mázsa szenet kaphat. Az ellátással az önkormányzat hozzájárul ahhoz, hogy a rászorulók és idősek könnyebben vészeljék át a fagyos téli hónapokat. A tervek szerint az első fuvarok jövő héten már célba is érnek.

„A 2018/2019-es évben a lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás keretein belül a szociálisan rászoruló lakosoknak tüzelő anyagot biztosítunk. Tulajdonképpen az Ózdi Városüzemeltető Intézmény ennek a technikai lebonyolításában vesz részt. Közbeszereztettük a szenet, biztosítjuk a területet, a beszállítótól fogadjuk a szállítmányokat, őriztetjük a területet őrökkel, kamerákat is szereltünk fel, és biztosítjuk a lakosoknak egészen a címükhöz való szállítást” - nyilatkozta Kupai Dávid, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény startprogram ágazatvezetője.


465_0_t 465_1_t 465_2_t
Vissza