Elfogadott javaslatok (képgalériával)2019. március 26. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/7946_0_300.jpgHét napirendről hozott döntést ma kora délután az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság. A tagok többek között olyan javaslatokról szavaztak, mint a civil- és sportszervezetek, valamint egyházak támogatását szolgáló keret, továbbá a helyi rendezvényekre és a testvérvárosi kapcsolatok ápolására előirányzott összeg felosztása. Végül valamennyit elfogadásra javasolták a képviselő-testület számára.

A hét napirend közül elsőként az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft., és az Ózdi Sport- és Élményközpont 2019. évi üzleti tervét fogadta el az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság. Ezután határoztak a nemrégiben átadott sportpark eszközeinek kezelésbe adásáról, majd a civil- és sportszervezetek, valamint egyházak támogatására szolgáló keret felosztása következett. Vitális István független képviselő szerint örvendetes, hogy növekedett a civil szervezetek száma, ám a rendelkezésre álló összeg felosztásával nem volt elégedett. A képviselő a körzetébe tartozó szentsimoni, és a hódoscsépányi Tradíció és Haladás Alapítvány között vont párhuzamot. Ahogyan fogalmazott előbbi kimagasló és sokkal régebbi tevékenységet végez, ha például a hagyományőrzésre, a Don-kanyari megemlékezésre gondolunk, és mindezt 30.000 forintból. Véleménye szerint nem hatékonyabb a Tradíció és Haladás Alapítvány mint a Szentsimonért Egyesület.

Városunk polgármestere egyetértett a döntéssel. Kifejtette, hogy a rendelkezésre álló keret nagysága miatt mindig nehéz kimondani a végső szót.

„A bizottság elfogadásra javasolta a témát a képviselő-testület elé. Tudjuk, hogy ezekre a keretekre mindig sokkal nagyobb igény érkezik be, mint amit a bizottságnak lehetősége van felosztani. Én azt gondolom, hogy teljesen igazságosan ezt meg sem lehet tenni, hiszen az lenne az igazságos, ha mindenki megkapná amit kér. Azonban azt gondolom, hogy az elnök asszony és a felelős alpolgármester megfelelő javaslattal állt elő, amelyet támogatott is a bizottság” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Ezután elfogadták az ózdi rendezvényekre és testvérvárosi kapcsolatok ápolására elkülönített keretről, valamint a helyi drogstratégiáról és az óvodák 2019-es beiratkozási napjairól szóló javaslatot. Az ülésen egyébként a napirendek előtt az Ózdi Kohász Sport Clubnál kialakult helyzetről és a TAO pályázatokban elnyert forrásokról is szó esett. A témával bővebben a holnap foglalkozunk.


946_0_t 946_1_t 946_2_t 946_3_t
946_4_t 946_5_t 946_6_t 946_7_t
946_8_t 946_9_t 946_10_t 946_11_t
946_12_t
Vissza