Vita nélkül (képgalériával)2019. március 27. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/7949_0_300.jpgÉrdemi vita nélkül zajlott le a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tanácskozása. A testület tagjai tizenöt napirendi pontról egyeztettek, köztük a civil- és sportszervezetek, valamint egyházak támogatásáról, önkormányzati cégek üzleti tervéről és ingatlanok értékesítéséről. Valamennyi javaslatot elfogadásra javasolják majd a képviselő-testületnek.

Több önkormányzati cég üzleti tervét vizsgálta meg elsőként keddi ülésén a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. Az ezekről szóló előterjesztéseket kivétel nélkül egyhangúlag támogatták a képviselők. Ezt követően a közelmúltban felavatott sportpark eszközeinek kezelésbe adásáról döntöttek. Fürjes Pál ezzel kapcsolatban arról érdeklődött, a kezdeti hét helyszínből miért csak egy maradt. Kérdését a polgármester válaszolta meg.

„A pályázaton a hét helyszínből egyetlen egy helyszínt lehetett választani, hiszen egyet nyert meg Ózd Város Önkormányzata. A helyszín kiválasztásánál nagyon fontosnak tartottuk azt, hogy ne egy városrészre essen ennek a sportparknak a kijelölése. Hiszen akkor szóba kerülhetett volna egy olyan hosszú és messzire vezető témakör, mint az útfelújítások kapcsán, miszerint kinek a területére esett ez a sportpark. Ezért próbáltunk olyan független területet választani, ami talán mindenki számára elfogadható” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az egyik legfontosabb előterjesztés a civil- és sportszervezetek, valamint egyházak támogatásáról szólt. Összességében ugyanis 26,5 millió forint elosztásáról kell dönteniük a képviselőknek. Arany Géza László a mérlegelés szempontjairól érdeklődött. A kért információkat Farkas Péter Barnabás alpolgármester adta meg.

„A pályázatok alapján hoztuk meg a döntéseket. Tehát minden egyes benyújtott pályázatnál megnéztük, mi az, amire fordítani szeretnék a pályázott összeget. A beérkezésnél pedig mivel követelmény volt és kritérium, hogy rendelkezzen megfelelő, működéshez szükséges iratokkal, ennek a megvizsgálása után jutottak el hozzánk ezek a megtekintendő pályázatok” - hangsúlyozta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Az ülésen csupán ennél az egy napirendi pontnál nem volt egyhangú a szavazás, de összességében ezt is elfogadásra javasolják majd. Szó esett továbbá a városi rendezvényekre és testvérvárosi kapcsolatok ápolására előirányzott keret felosztásáról. A bizottság saját hatáskörében több ingatlan értékesítéséről is döntött.


949_0_t 949_1_t 949_2_t 949_3_t
949_4_t 949_5_t 949_6_t 949_7_t
Vissza