Indulhat a munka (képgalériával)2019. április 9. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/8000_0_300.jpgMegkezdődhet az útfejlesztés városunkban. A képviselő-testület ugyanis mai ülésén tizenegy igen szavazattal, egy tartózkodás mellett elfogadta az erről szóló javaslatot. Az elmúlt hetekben nagy vitákat váltott ki az előterjesztés, azonban a közös területbejárások után sikerült egyezségre jutni. Így végül megemelt keretből valósulhat meg az aszfaltozás 17 szakaszon.

Harmadszor került ma a képviselő-testület elé a 2019. évi útfejlesztésről szóló tervezet. Az elmúlt hetekben ugyanis a városatyák kétszer tárgyalták, de egyik alkalommal sem szavazták meg az előterjesztést. Múlt szerdán azonban a polgármester több területi képviselővel közösen tartott területbejárást, amelyek után sikerült egyezségre jutni. Így a polgármester javaslatára megemelt keretből, 150 helyett 176 millió forintból aszfaltoznak majd a városban. A többletet az általános tartalékból, illetve az egyéb célokra képzett tartalékkeretből biztosítják.

„Már most kitűzzük, hogy a 2018. évi maradvány tárgyalásánál május hónapban visszatöltjük ezeket a tartalékokat. Úgyhogy az útfelújításra szánt keretet növeltük meg, lényegében előrébb hoztuk a második ütemet. Ennek köszönhetően több utca, összesen 17 utca fog megújulni ebben az évben Ózd városában” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Az eredeti tervezetből egyetlen utca sem került ki, csupán a piac melletti parkoló nem szerepel az új listában. Bekerült viszont a Hunyadi János utca, a Center és Bánszállás közötti út, a Bolyki főút 15-21. mögötti utca, a Károlyi Mihály utca és a Liget utca egy-egy szakasza, valamint a Szeder utca teljes hosszában. Az érintett területi képviselők örömmel fogadták a változtatást, bár megjegyezték, néhány hetet lehetett volna spórolni a döntési folyamaton.

„Azt gondolom, a demokrácia egyfajta győzelme a mai nap. Bebizonyosodott, hogy a politikai vitáknak van értelme, nem mindig csak a levegőbe történnek, és valamifajta hátsó szándékkal, hanem azért, hogy igenis előrevivőek legyenek. Ennek a mai előterjesztés az egyik eredménye. Jómagam is, mint területi képviselő, támogatni fogom az előterjesztést” - tette hozzá Vitális István, független területi képviselő.

Obbágy Csaba a többletköltség forrására irányuló kérdésére is megnyugtató választ kapott. Fontosnak tartja ugyanis, hogy a fejlesztésekre meglegyen a szükséges fedezet.

„A pénzügyi bizottsági ülésen tettem fel azt a kérdést, hogy a költségvetést mennyiben befolyásolja, hogy a tartalékkerethez kell most hozzányúlni. Erre megkaptam a megnyugtató választ, hogy a pénzmaradványból ezt vissza lehet pótolni, erre lesz lehetőség. Illetve arra is választ kaptam, hogy kintlévőség, kifizetetlen számla az intézményeinknél nincs” - mondta Obbágy Csaba, a Fidesz-KDNP területi képviselője.

Az előterjesztést végül 11 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett elfogadta a képviselő-testület. A következő lépés a közbeszerzés kiírása, a kivitelező kiválasztása lesz. A tervek szerint a munkálatok szeptember végéig befejeződnek.


000_0_t 000_1_t 000_2_t 000_3_t
000_4_t 000_5_t 000_6_t 000_7_t
Vissza