Egyhangú döntések (képgalériával)2019. június 26. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/8271_0_300.jpgVita nélkül, gyorsan és egyhangúlag meghozott döntésekkel zajlott le a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülése. A szakbizottság elsőként a közterületek használatáról szóló rendelet módosítását vitatta meg, majd önkormányzati cégek ügyvezetőinek megválasztásáról, valamint pénzügyi és szakmai beszámolókról is egyeztetett.

A közterületek használatáról és a közösségi együttélésről szóló rendelet módosítását vitatta meg elsőként keddi ülésén a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. Erre azért volt szükség, mert Ózdon a közelmúltban kültéri fitneszpark épült, amelyet túlnyomórészt nem rendeltetésszerűen használnak. Sokszor kisgyermekek játszanak ott.

„Ezzel az a probléma, hogy balesetveszélyes lehet a számukra egyrészt, másrészt pedig ezt azoknak alakítottuk ki, akik testedzést akarnak ott végezni. Körülbelül ötven méterre található a fitneszparktól a város egyik legnagyobb játszótere, a gyerekeknek ott van biztonságos helye. Ott van meg minden szükséges óvintézkedés arra, hogy használat közben ne következzen be olyan baleset, amely jelentős sérülésekkel járhat” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A rendelet másik módosítása szerint közterületen ezt követően csak az arra kijelölt helyen szabad tüzet gyújtani. A bizottság a folytatásban a Kormányhivatal felhívására tárgyalt a képviselői tiszteletdíjakat szabályozó rendeletről, valamint zárt ülésen megvitatta két önkormányzati cég, az Ózdi Sport- és Élményközpont, valamint az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megválasztását is. A bizottsági hatáskörbe utalt napirendi pontok közt szerepelt azoknak az eszközöknek a selejtezése, amelyeket az önkormányzat korábban használatba adott a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumnak.

„Olyan eszközöket selejtezünk, amelyeket jellemzően 3-5-10 éve nem használunk. Így azokra nincs szükség, ezért selejtezünk. Többségében egyébként már elromlott eszközökről van szó, hibásak és javítani kellene őket, illetve szoftverek, amelyek 10-15 évvel ezelőttiek” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

A tagok végül valamennyi előterjesztést egyhangúlag támogatták, és elfogadásra javasolják majd a képviselő-testületnek. A bizottságok közül utolsóként szerda délután az Ügyrendi, Igazgatási és Rendészeti Bizottság is összeült. Ők a közterületek használatáról és a közösségi együttélésről szóló rendelet módosítását, valamint a képviselők tiszteletdíjáról rendelkező jogszabály átdolgozását vizsgálták meg, és támogatták. A testületi ülést csütörtökön reggel kilenc órától az Ózdi Városi Televízió élőben közvetíti.


271_0_t 271_1_t 271_2_t 271_3_t
271_4_t 271_5_t 271_6_t 271_7_t
Vissza