Vitás beszámoló (képgalériával)2019. június 27. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/8280_0_300.jpgRendeletmódosításokról, személyi kérdésekről és önkormányzati cégek beszámolóiról is egyeztetett többek közt a képviselő-testület. Nagyobb vitát csak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény tavalyi tevékenységéről szóló anyag váltott ki, de végül minden előterjesztést elfogadtak a városatyák.

A közösségi együttélésről szóló rendelet módosítását vitatta meg elsőként mai ülésén a képviselő-testület. A szabályozásban most két fontos változás lépett életbe. Egyrészt közterületen már csak az arra kijelölt helyen lehet tüzet gyújtani. Másrészt pedig a közelmúltban átadott fitneszpark helyzete is intézkedést igényelt.

„Az elmúlt időszakban nagyon sokan használták a fitneszparkot, köztük kisgyermekek is. Ez azonban balesetveszélyes lehet. Több olyan videót is láttam, és olyan helyzeteket is megismertem, amikor bizonyos függeszkedőrudakon kislányok különböző tornamutatványokat próbáltak begyakorolni. Ez azonban veszélyes, hiszen ez a park nem erre épült” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A folytatásban a képviselők tiszteletdíjának rendeleti kereteiről is egyeztettek, majd egy ingatlancsere kezdeményezéséről is döntöttek. Ennek értelmében a Vasvár út és a Brassói út kezelőváltása történhet meg. Fürjes Pál ezzel kapcsolatban a 25-ös út fejlesztésének friss terveit is megmutatta a képviselőknek. Janiczak Dávid válaszában arról beszélt, hogy a korábbi, erről szóló kormányhatározatot módosították, így továbbra is kétszer egy sávos marad a 25-ös, amely a várost sem kerüli el. A napirendi pontok között szerepelt továbbá két önkormányzati cég ügyvezetőjének megválasztása is. Zárt ülésen arról határoztak, hogy az Ózdi Sport- és Élményközpontot a továbbiakban is Nagy-Mengyi Péter, míg az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft.-t Bukovinszky Zsolt vezeti. Egyhangúlag elfogadták az Ózdi Művelődési Intézmények tavalyi beszámolóját, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény anyaga azonban vitát váltott ki.

Vitális István szerint az ÓVI őszintén és készségesen kommunikál, a munkatársak megtesznek mindent, amit lehet. Beszámolójuk alapos és átlátható. Véleményét nem osztotta Tóth Pál, aki bírálta az anyag struktúráját. Felvetette továbbá, hogy az intézmény dolgozói nem kapnak béren kívüli juttatásokat, és nincsenek megfelelő bevételek.

„Az intézmény nem ismerte fel, és nem tudott alkalmazkodni ahhoz a munkaerőpiaci változáshoz, ami bekövetkezett. Ez arról szólt, hogy nagyon sok közfoglalkoztatott helyezkedett el az elsődleges munkaerőpiacon. Vállalatokhoz, cégekhez mentek. Tehát létszámában is kevesebb, összetételében is kevésbé motivált emberekkel kell dolgozni” - fogalmazott Tóth Pál, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.

A képviselő észrevételeire az intézmény igazgatója válaszolt. Nagy Zsuzsanna kifejtette, hogy anyagi lehetőségeik végesek, dolgozóik erőn felül teljesítenek. A tavalyról forráshiány miatt áthúzódó feladatokat pedig erre az évre maradéktalanul betervezték.

„Nekünk vannak kötelező feladataink. Azoknak valamilyen szinten meg kell felelni. Nem tehetjük azt, hogy azért, mert nincs egy egy adott feladatra munkaerő, azt figyelmen kívül hagyjuk. Akkor megpróbálunk valamilyen módon vállalkozót megbízni azzal, megrendelni egy adott feladatot, ahogyan tettük a gallyazással, amit mi nem tudunk elvégezni” - hangsúlyozta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Ezt az előterjesztést végül tizenegy igen szavazattal, két tartózkodás mellett fogadta el a testület. Az ülés zárásaként három helyi sportegyesület, így az idén jubiláló Ózdi Kerékpáros Egyesület és Ózdi Teknőc Futó Club, valamint az Ózd Városi Sportegyesület tavalyi tájékoztatóját ismerték meg, és vették tudomásul.


280_0_t 280_1_t 280_2_t 280_3_t
280_4_t 280_5_t 280_6_t 280_7_t
Vissza