Műszakilag rendben (képgalériával)2019. július 10. (szerda) 19:00 - Városnews/8321_0_300.jpgMa műszakilag adták át a Piac és Sárli utak kereszteződésében található új körforgalmat. Az illetékesek délelőtt gyűltek össze a helyszínen, hogy ellenőrizzék a megvalósítás egyes elemeit. A vizsgálat során szinte mindent rendben találtak a szakemberek, csupán a kihelyezett korlátok elhelyezkedésével kapcsolatban van szükség némi korrekcióra. A tervek szerint jövő héten ünnepélyesen is átadják az új csomópontot.

Ma délelőtt gyűltek össze azok a szakértők városunk legújabb körforgalmánál, akiknek köszönhetően ma már zökkenőmentesebb közlekedés zajlik a Piac út térségében. A kivitelező cég, az áramszolgáltató, az önkormányzat képviselői és a műszaki ellenőr először a Városházán egyeztetett, majd a papírmunkák után személyesen is megtekintették a helyszínt.

„A mai napon az új körforgalom műszaki átadása-átvétele történik meg. Ilyenkor a szakemberek megvizsgálják az építésnek minden egyes elemét, hogy megfelelően történt e, és ezt követően jegyzőkönyvben rögzítik azt. Innentől kezdve a munkaterület átadásra kerül, és a forgalom számára teljes mértékben használhatóvá válik az új kereszteződés” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az illetékesek egyébként az egész folyamatot végigkísérték, a bontások és az építkezés ideje alatt minden héten felmérték az éppen aktuális állapotokat, és dokumentálták a történteket. Így a kivitelezés minden mozzanata az építési naplóban rögzítve lett. A műszaki átadás lényege, hogy a korábban készített terv egyező képet mutasson a megvalósult beruházással. Ez rendkívül sok elemből tevődik össze, hiszen például rengeteg közműkiváltás történt a területen. A helyszíni bejárás során vizsgálják az út- és járdaépítést, a burkolatijel-felfestéseket és a közlekedésbiztonság céljából kihelyezett eszközöket is.

„Nagy munkát vittünk véghez, viszonylag kevés létszámmal lehetőségeinkhez képest. Én úgy gondolom, hogy szépen megoldottuk a feladatot, nagyon szép pontja lett a városnak ez a körforgalom. Most merült fel egy apró probléma a korlátok kihelyezésével kapcsolatban, amelyet még ma a délután folyamán, vagy pedig a holnapi nap kijavítunk. Itt a korlátok közötti hézagokat kell kisebbre vennünk, hogy kisgyermekek, illetve felnőttek se tudjanak a korlátok között átmenni az úttestre” - mondta Gyurkó Tibor, a Lasped Kft. építésvezetője.

Bár az elkészült körforgalom műszakilag rendben van, a dokumentációs feladatoknak azonban még nincs vége.

„A mai nap teljes egészében megtörtént a műszaki átadása a műnek. A következő lépés, amikor az engedélyező hatósághoz be kell adni ezeket a dokumentumokat, ami alapján ő ki fogja tűzni a műnek a forgalomba helyezési eljárását, és akkor szintén lesz egy ilyen helyszíni szemle, ami alapján a hatóság is eldönti, hogy a megvalósulási terv szerint épült e meg” - nyilatkozta Bernáth József, műszaki ellenőr.

A tervek szerint jövő héten megejtik az ünnepélyes átadást is. A kerékpárúttal kapcsolatos munkálatok is jól alakulnak, hiszen a burkolati jeleket már fel is festették a leaszfaltozott szakaszon.


321_0_t 321_1_t 321_2_t 321_3_t
321_4_t 321_5_t 321_6_t 321_7_t
321_8_t 321_9_t 321_10_t 321_11_t
321_12_t 321_13_t 321_14_t 321_15_t
321_16_t 321_17_t 321_18_t
Vissza