Elfogadott javaslatok (képgalériával)2019. augusztus 13. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/8409_0_300.jpgA városrehabilitációs feladatokra elkülönített keret felosztásáról tárgyalt a képviselő-testület, mai rendkívüli ülésén. Az előzetesen kiküldött tételek mellett a Fidesz-KDNP frakció módosítási kérelmet nyújtott be, amely bekerült az előterjesztésbe, így a testület egyhangúlag elfogadta a javaslatot. Emellett a képviselők megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait és póttagjait is.

A 2019. évi városrehabilitációs feladatokra biztosított keret felosztásáról tanácskozott mai rendkívüli ülésén a képviselő-testület. Az előterjesztés szerint az említett összegből felújítják a járdát a Katona József és a Nemzetőr úton, részlegesen aszfaltozzák a Kaffka Margit és a Bólyai Farkas utcát, járdát térköveznek majd a Zrínyi út családi házas övezetében, illetve felújítják a Munkás út-Kisamerika és a Vajda János út-Nagyamerika közötti lépcsősort. A Fidesz-KDNP módosítási javaslatot nyújtott be, amelyben kérelmezte a Lehel Vezér út 3. és 9. közötti járda felújítását, a Mátyás Király út 25-42. szám közötti szakasz aszfaltozását, valamint a Mekcsey István út 201. és a templom közötti járda- és út aszfaltozását. Fürjes Pál a Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint a városrehabilitációs keretnek nem a választás előtti beruházások fedezetét kellene szolgálnia.

„Ennek ellenére köszönöm szépen, hogy az utólag jött sugallat, amit felébredésnek definiált polgármester úr, az elfogadásra került. Mindenesetre az eredeti előterjesztés az összesen hat választókerületet érintett, amely nem az egész város lakosságának okozta volna azt az érzést, hogy vele foglalkozva van és nem csak kommunikációs szinten” - mondta Fürjes Pál, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A polgármester válaszában úgy reagált, hogy minden képviselő benyújthatta írásban a javaslatát, a többség ezzel élt is, a Fidesz-KDNP képviselői viszont csak az előterjesztés kiküldése után adták be sajátjukat, módosító javaslatként. Az említett beruházások elkészüléséhez egyébként minden képviselő a saját kerete terhére is hozzájárult. A hozzászólások után a testület egyhangúlag elfogadta az előterjesztést, így hamarosan megindulhatnak majd a munkálatok.

„Én úgy gondolom, hogy a városrehabilitációs keret felosztása sikeresen megtörtént. A felhalmozási célú tartalékokból további összegeket kellett átcsoportosítani. Én bízom abban, hogy ezek a felújítások tényleg a lakosság igényeit szolgálják, hiszen járda- és útfelújítások is szerepelnek a keretből megvalósítandó dolgok között. Abban is bízom, hogy a munka minél hamarabb elvégzésre kerül. Az időjárás függvénye is, és egy kicsit a bürokráciáé is. Már várom, hogy tényleg hamarosan elkészül minden felújítás, és a jövőben folytathatjuk majd ezeket a munkákat” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A tanácskozás második felében a Helyi Választási Bizottság tagjait és póttagjait választották meg zárt ülés keretében. A közelgő helyhatósági választással kapcsolatban ez az egy kötelezettsége van a képviselő-testületnek.

„A Helyi Választási Iroda tagjaivá választotta a testület dr. Mustos Lajost, dr. Kocska Pétert és dr. Török Valériát. Ők hárman a Helyi Választási Bizottság tagjai, emellett megválasztottak két póttagot is. Ők Hajdú Istvánné és Dérné Hajdú Judit” - nyilatkozta dr. Almási Csaba, jegyző.

Már meghatározták azt is, hogy hány ajánlás szükséges a polgármesterjelölté valamint a választókerületi képviselőjelölté váláshoz. A jegyző szerint a választási előkészületek körülbelül 30%-nál járnak.


409_0_t 409_1_t 409_2_t 409_3_t
409_4_t 409_5_t 409_6_t
Vissza