Iskolai betekintés (képgalériával)2019. november 20. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/8748_0_300.jpgNyílt napot tartottak a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. A pályaválasztás előtt álló diákok több előadást hallgathattak meg az iskola életéről, illetve több órára is beülhettek. Hazánkban a szakképzés tekintetében több változás lép életbe a következő tanévtől, így a SZIKSZI-ben is várható kisebb átalakulás ezen a területen.

Az elmúlt hetekben városunk középiskolái több olyan rendezvényt tartottak, ahol a pályaválasztás előtt álló diákok megismerhetik a helyi iskolákat. Most a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium adott otthont nyílt napnak. A fiatalok elsőként egy részletes előadást hallhattak az iskola igazgatójától arról, hogy mit kínál az intézmény, illetve milyen szakmákat választhatnak.

„Alapvetően két irány az, amiért választhatja a SZIKSZI-t egy tanuló, hiszen képzünk gimnáziumi irányban és ugye szakképző, tehát technikum jellegű képzéseink is vannak, hiszen a szakgimnáziumnak jövőre már ez lesz a neve. Amennyiben a nyelvi előkészítőre épülő gimnáziumi képzést szeretne a diák, akkor válasszon minket, hiszen a nyelvi előkészítő évfolyamon emelt óraszámban angol, illetve második nyelvként német és francia nyelvű képzést kaphat, és ezt folytathatja egy négy éves általános gimnáziumi képzéssel” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

Az előadás mellett több színes produkciót láthattak a tanulók, amelyek szorosan kötődnek az intézményhez. Emellett bemutatták azokat a diákokat, akik valamilyen területen versenyeket, illetve díjakat nyertek. A SZIKSZI nyílt napjára több száz általános iskolás érkezett. Többekre jó benyomást tett ez a betekintés, sokan közülük biztosan itt képzelik el a jövőjüket.

„Nekem egyelőre tetszik, lehetséges, hogy ide fogok jönni, még nem tudom, de majd eldöntöm” - nyilatkozta Huszár Patrik.

„Igazából családias a hangulat, tehát így az első benyomásra elég jó iskola” - fogalmazott Orha Veronika.

Abban az esetben, ha egy diák az érettségi mellé szakmát szeretne szerezni, négy ágazatból választhat a SZIKSZI-ben. Indul pénzügyi-számviteli ügyintéző, vállalkozási ügyviteli ügyintéző, logisztikai technikus, valamint szoftverfejlesztő- és tesztelő képzés is. Érdemes ezekről bővebben tájékozódni, mivel hazánkban a következő tanévtől számos változás érinti majd a szakképzést. A nyílt napon a diákok több tanórát is megtekinthettek, és betekintést nyerhettek az intézmény életébe.


748_0_t 748_1_t 748_2_t 748_3_t
748_4_t 748_5_t 748_6_t 748_7_t
Vissza