Pénzügyi tudatosság (képgalériával)2019. november 22. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/8757_0_300.jpgGazdasági témájú vetélkedőt tartottak a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. A rendezvényt egy, a Pénzügyminisztérium által kiírt pályázatnak köszönhetően tartották meg. A kilenc feladatból álló, kilencedikesek és tizedikesek számára összeállított kérdéssorban szerepelt többek között keresztrejtvény, pénzfelismerés is. A kétállomásos vetélkedő decemberben folytatódik.

Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola: ez a címe annak a vetélkedőnek, amelyet két részletben rendez meg diákjai számára a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium. Hét osztály, négy kilencedikes és három tizedikes csapat mérette meg magát a ma megtartott programon. Gazdasági témájú kérdésekkel kellett megbirkózniuk: volt például szókereső, activity vagy a magyar fizetőeszközökkel kapcsolatos feladat is.

„Én azt veszem észre, hogy a diákok egyrészt érdeklődnek a gazdasági és pénzügyi témák iránt, másrészt pedig képben is vannak. Több versenyen vettek részt az elmúlt időszakban, amelyeket nagyon szép eredményekkel zártak. Olyan osztályok is jelentkeztek ezekre, akik önmagukban nem is tanulnak gazdasági tantárgyakat. Úgy gondolom, hogy a pénzügyi ismeretek egyrészt fontosak, másrészt a tanulóink ezzel képben is vannak” - mondta Koós Richárd, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium közgazdaságtan tanára.

A feladatok megoldására néhány perc állt rendelkezésükre, de egy-egy feladványnál segítséget is igénybe vehettek, megkérdezhették például az osztálytársaikat. Az intézmény diákjai egyébként sok hasonló témájú versenyen szerepelnek, általában jó eredményekkel térnek haza.

„Nagyon fontosnak tartjuk, és nyilván nevelési célunk is az, hogy versenyhelyzetben a diákjaink hogyan tudnak szerepelni. Ezt szeretnénk fejleszteni. Vannak ezek a softskillek, amiket a munkáltatók abszolút vizsgálnak a diákoknál, és ezeket szeretnénk egy kicsit előtérbe helyezni ezekkel a versenyekkel. Fontos azonban itt megjegyeznem, hogy a SZIKSZI-ben sosem próbáltuk erőszakolni a diákokat különböző versenyekre” - fogalmazott Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

A zsűriben szaktárgyakat tanító tanárok és egy szakképzésben résztvevő diák ült, az elnöke pedig Mahay Orsolya, az egyik pénzintézet ózdi fiókjának munkatársa volt. Az első helyezett csapat tortát, a második és harmadik édességeket kapott. A vetélkedő folytatását december 14-én rendezik meg, az egész iskola szereplésével.


757_0_t 757_1_t 757_2_t 757_3_t
757_4_t 757_5_t 757_6_t 757_7_t
757_8_t
Vissza