Végzős szalagok (képgalériával)2019. november 30. (szombat) 16:01 - Oktatásnews/8784_0_300.jpgMegtartotta szalagavató ünnepségét a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium. Az intézményben idén három osztály tanulóira tűzték fel a szalagot. A végzős diákok a hagyományok szerint a kisfilmek mellett egy komoly ünnepi és egy vidám műsorral is készültek a díszes eseményre.

A hagyományokhoz híven idén is verses, prózai műsorral kezdődött a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium szalagavató ünnepsége. A végzős diákok számára a ballagás mellett ez a nap is jelzi, hogy közeleg az érettségi és a középiskolai tanulmányok vége. Ezért is készülnek sokat erre az eseményre.

„Nagyon vártam már ezt a mai estét, táncokat fogunk előadni, és szalagot fognak tűzni ránk. A középiskola után a gazdasági egyetemre megyek Budapestre, és pénzügyi számvitelt fogok tanulni” - mondta Pusztai Martin.

„Nekem ez egy fontos esemény, nagyon sokat készültünk rá. Táncot tanultunk, és videót csináltunk, ami sok időt igénybe vett, de azt gondolom, hogy megérte és remélem ügyesek leszünk” - nyilatkozta Kosztyu Boglárka.

A műsort követően a diákok felsorakoztak a színpadon, és elkezdődött a nap legfontosabb történése. Az osztályfőnökök idén 87 végzősre, összesen három szakgimnáziumi osztály tanulóira tűzték fel a szalagot. Ezután mind a három tanár, illetve Hajdu Krisztián az iskola igazgatója is beszédet mondott a megjelenteknek.

„A középfokú intézményekben jellemzően két fontosabb ünnepély van a diákok élete során. Az egyik a szalagavató, a másik a ballagás. A SZIKSZI-ben hagyományosan a szalagavató szokott lenni a családiasabb, érzelmesebb ünnepély. Hiszen ez az a rendezvény, ahol a diákok kicsit rádöbbenhetnek arra, hogy a következő félév számukra az érettségire való felkészülésről szól, ami egy olyan megmérettetés lesz a tanév végén, amely döntően befolyásolja az életüket” - fogalmazott Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

A tanárok beszédei után az osztályok vidám műsorai következtek. A tanulók számos produkciót előadtak, amelyre már régóta készültek. Emellett egy-egy vicces kisfilmet is levetítettek a megjelent szülőknek és vendégeknek.


784_0_t 784_1_t 784_2_t 784_3_t
784_4_t 784_5_t 784_6_t 784_7_t
784_8_t 784_9_t 784_10_t 784_11_t
784_12_t
Vissza