Átmeneti időszak (képgalériával)2020. január 9. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/8887_0_300.jpgMegbízott igazgatóként Molnár Gábor irányítja majd a következő hónapokban az Ózdi Városüzemeltető Intézményt. Erről határozott mai rendkívüli ülésén a képviselő-testület. Az előterjesztés kisebb vitát váltott ki, az ellenzéki frakció az előző igazgató távozásának körülményeit kifogásolta.

Egyetlen napirendi pontként az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatói posztjának átmeneti betöltéséről tanácskozott mai rendkívüli ülésén a képviselő-testület. Az előterjesztés szerint Molnár Gábor, az Iskolai Konyhaüzemeltetési Osztály vezetője látja majd el a feladatot megbízott igazgatóként. Erre azért van szükség, mert a posztról Nagy Zsuzsanna december 31-i hatállyal, közös megegyezéssel távozott. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője éppen a megbízás megszűnésének körülményeit kifogásolta, hozzátéve, emiatt nem tudják támogatni a napirendi pontot. Dr. Csuzda Gábor hozzátette: az új szakemberrel szeretnének jó együttműködést kialakítani.

„Nem a személyt nem tudjuk támogatni, hanem azokat a felmerült és tisztázatlan körülményeket, amik között megszűnt Nagy Zsuzsanna igazgatói megbízatása. Ezért fogunk tartózkodni, és nem a személy ellen” - mondta dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Válaszként Kiss Sándor úgy fogalmazott, hogy ez az előterjesztés nem az előzményekről és a korábbi igazgató távozásáról, hanem a megbízott vezető személyéről szól.

„Tévedés van, hiszen ma nem arról szavazunk, hogy milyen körülmények között szűnt meg az előző igazgató megbízása, hanem arról, hogy ki legyen a megbízott vezető. Ők ilyenkor a megbízott vezetőt nem szavazzák meg, hiszen a napirendi pont erről szól” - fogalmazott Kiss Sándor, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület önkormányzati képviselője.

Janiczak Dávid polgármester szerint az ellenzéki frakció politikai színpadot teremt azzal, hogy nem hajlandó megszavazni a megbízott igazgató személyét.

„Nem az előterjesztéssel kapcsolatban sorakoztatnak fel problémákat, nem abba tudnak belekötni, hanem ismét egy tartózkodást magyaráznak politikai okokkal, ahogy teszik ezt mindig a költségvetésnél és egyéb előterjesztéseknél is, ahol konkrét és elfogadható javaslat nem érkezik. Vagy ha érkezik, és be is fogadja az előterjesztő, ők akkor is tartózkodnak” - tette hozzá Janiczak Dávid, polgármester.

A testület végül kilenc igen szavazattal, öt tartózkodás mellett elfogadta az előterjesztést. Ennek értelmében az új igazgató megbízásáig, de legkésőbb május harmincegyedikéig Molnár Gábor vezeti az Ózdi Városüzemeltető Intézményt. A posztra hamarosan pályázatot írnak ki.


887_0_t 887_1_t 887_2_t 887_3_t
887_4_t 887_5_t
Vissza