Csúszós utak (képgalériával)2020. január 14. (kedd) 19:00 - Híreknews/8905_0_300.jpgTöbb baleset is történt az elmúlt napokban, tegnap délután egy betonkerítést áttörve csapódott a ház oldalába egy autó Arlóban, ma délelőtt pedig Uraj és Susa közt landolt egy gépjármű a feje tetején. A gépkocsiban ülők információink szerint könnyebb sérüléseket szenvedtek, az anyagi kár jelentősnek mondható. A hatóságok körültekintőbb közlekedésre és a megváltozott útviszonyokra hívják fel a figyelmet.

Tegnap délután Arlóban az információink szerint két hölgy utazott egy Opel Astrában. Járdánháza irányából Ózd felé igyekeztek, amikor a sofőr a balos kanyarban található hídon megcsúszott. Először az út szélén szabályosan parkoló Toyotának vágódott, majd félrerántotta a kormányt és a családi ház betonkerítését áttörve a falnak csapódott. Egyiküknek a lába sérült meg, míg másikuk a fejét fájlalta. A mentők kórházba szállították őket. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére az érintett szakaszon félpályás útlezárás volt érvényben. Ma délelőtt pedig az Uraj és Susa közti útszakaszon egy Daewoo Matiz sofőrje Susáról érkezett Ózd irányába, amikor elveszítette uralmát a gépjármű felett és az árokban landolt, a tetején. A balesetben egy 75 éves férfi szenvedett fejsérülést, őt elszállították a mentők. Két barátja is a helyszínre érkezett, egyiküket felesége értesítette, hogy a segítségére lenne szükség.

„Tulajdonképpen nekem azért kellett itt lennem, hogy amíg ide nem érnek a hatóságok, addig biztosítsam a helyszínt az autót illetően. A körülményeket nem tudom, a barátomat elvitték a kórházba mentővel. A rendőrök megnyugtató választ adtak, hogy nem történt semmi különösebb, a feje fáj egy picit. Most várjuk a további lépéseket. Olyan váratlanul ért, hogy még telefon sincs a zsebemben, hogy valakinek szóljak” - nyilatkozta German János.

A helyi katasztrófavédők minden autójukkal képesek beavatkozni közúti baleseteknél. Elsődleges feladatuk az életveszély megszüntetése, vagyis a roncsokba szorult emberek biztonságba helyezése. Nagyon fontos lépés még a tűzveszély elhárítása is, rendszerint áramtalanítják az autót, és talpra is állítják a járművet.

Tőkés Tamás elmondása szerint már idén is több esetben kérték a közreműködésüket.

„A 2020-as évből viszonylag rövid időszak telt el, de ebben az időszakban is 8-10 káresethez vonultak kollégáim. Ezek a káresetek túlnyomó többségben személyi sérüléssel nem jártak, anyagi káros balesetekről beszélünk, ami köszönhető a lecsökkent látótávolságnak, a csúszós utaknak. Nem lehet kivonni a képletből a figyelmetlenséget, illetve a gyorshajtást sem. A 2019-es év teljes statisztikát mutat, ott nagyjából hatvan káresethez vonultak a kollégáim” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltó-parancsnoka.

Ezek közt volt olyan eset is, amely halálos kimenetelű volt, de jellemzően anyagi káros balesetekhez riasztották őket. Az Ózdi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a két ügy körülményeit, valamint felhívják a figyelmet a megváltozott útviszonyokra, és óvatosságra intenek, valamint körültekintőbb közlekedésre kérik az autósokat.


905_0_t 905_1_t 905_2_t 905_3_t
905_4_t 905_5_t 905_6_t 905_7_t
905_8_t 905_9_t 905_10_t 905_11_t
905_12_t 905_13_t 905_14_t 905_15_t
905_16_t 905_17_t 905_18_t 905_19_t
905_20_t
Vissza