Jól haladnak (képgalériával)2020. január 16. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8911_0_300.jpgFolytatódnak a kerékpárút-hálózat kialakításával kapcsolatos munkálatok városunkban. A kivitelező cég dolgozói jelenleg a Piac úti hídnál végzik a feladatokat. Járdát, kerékpárutat és lépcsőt építenek. A beruházás jól halad, ám a Bolyki főúttal párhuzamos területtel kapcsolatban még zajlik az újratervezés és az engedélyek beszerzése. Egy másik szakaszon pedig a távhővezeték földbe fektetésére várnak.

December tizedikén helyezték rá a nagy teherbírású födémgerendákat a hídfőkre a Piac úti hídnál. A kivitelező cég munkatársai idén január hetedikén kezdték meg a munkálatokat a kerékpárút-hálózat kiépítéséhez kapcsolódóan. Elsőként a hídfőhöz hozzáépített, úgynevezett úszólemezeket vasalták be, ezt követi majd hamarosan a betonozás. Persze előtte szintbe emelik az aknafedlapokat. A kiszélesített híd 40 tonna teherbírással rendelkezik majd. Janó József építésvezető azt mondja, -7 fokig el tudják végezni az ilyen jellegű feladatokat. Igyekeznek mielőbb végezni a munkálatokkal, de sok minden nem rajtuk múlik.

„Arra várunk, hogy a Bolyki főút kapcsán az áttervezés iratait jóvá hagyják. A régi tervek szerint nagyon sok fát kellett volna kivágni, de az áttervezésnek köszönhetően megmaradnak a fák, amely nem egy elvetendő dolog. Ott a kerékpárutat és a járdát kell megépítenünk. A piaci résznél pedig a távhőnek kell a kiváltást megcsinálnia, hogy ott is tudjunk építkezni” - nyilatkozta Janó József, a Lasped Kft. építésvezetője.

A dolgozók egy része jelenleg a híd melletti lépcsővel kapcsolatos munkálatokat végzi, míg egy másik csoport nem messze ettől egy 50 méteres járdaszakasz és kerékpárút megépítésén fáradozik.

A kivitelező cég munkatársai a területről mintegy kétszáz köbméter törmeléket szállítanak el az Oxigéngyár területére, ahol ledarálják majd újrahasznosítják.

A tervek szerint jövő hét végére elkészülnek ezzel a résszel. A beruházás összességében 85-90%-os készültségben áll. Építkezés tekintetében hozzávetőleg 200 méter kerékpárutat és járdát kell még kialakítaniuk.


911_0_t 911_1_t 911_2_t 911_3_t
911_4_t 911_5_t 911_6_t 911_7_t
911_8_t 911_9_t 911_10_t 911_11_t
Vissza