Bosszantó úthibák (képgalériával)2020. január 16. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8915_0_300.jpgFolyamatosan javítják a kátyúkat településünkön. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény egy brigádja minden nap járja az utakat, és az illetékességi területükhöz tartozó kritikus lyukakat hidegaszfalttal tömik be. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. is rendszeresen ellenőrzi a környék útjait, és ahol szükséges, el is végzik a kátyúzást.

A város szinte minden útján találkozhatunk kisebb-nagyobb kátyúkkal. Egyik-másiknak az elhelyezkedését már kívülről tudják az autósok. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény egy brigádja folyamatosan járja a hozzájuk tartozó szakaszokat, és kiszűrik a legkritikusabb részeket. Ezt a munkát hidegaszfalttal végzik, hiszen tavaszig nem üzemelnek a melegaszfalt-keverő üzemek.

„Kapunk bejelentéseket is, erre most azonnal rá tudunk mozdulni. Munkatársaim folyamatosan nézik, hogy hol lehetnek veszélyes kátyúk. Ha valakinek esetleg van ilyen jellegű problémája, jelezze nekünk, és meg tudjuk oldani” - hangsúlyozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Ottjártunkkor épp a Damjanich úton dolgoztak a cég munkatársai. Először kivágják a kátyút, majd a hidegaszfaltot bedolgozzák egy vibrációs géppel. Egyébként egy zsák körülbelül kétezer forintba kerül, így egy kisebb úthiba javítása is komoly költségeket emészt fel. A szakemberek szerint ez is tud olyan tartós lenni, mint a nyáron használt melegaszfalt. Az úthibákkal kapcsolatban megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t is, akik írásban a következő tájékoztatást adták.

„Ahol a javítási munkákat nem tudjuk elvégezni, ott táblázással hívjuk fel a közlekedők figyelmét a burkolathibákra. Télen is az utak úthálózati szerepe alapján végzünk kátyúzást, vagyis a forgalmasabb útszakaszokon található hibák javítása élvez elsőbbséget. Idén Ózdon is végeztünk már kátyúzási munkákat a 2306-os, a 2508-as és a 2522-es jelű utakon. Amennyiben az időjárás nem követeli meg a síkosságmentesítési munkákat, Ózd területén 7 munkavállaló végzi folyamatosan a burkolatjavítási munkákat” - áll Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjének tájékoztatójában.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyébként a terepen dolgozók, a több száz saját útmeteorológiai állomásuk adata, a kameraképek, a társszervek és a közlekedők jelzései alapján ütemezik be a munkákat.


915_0_t 915_1_t 915_2_t 915_3_t
915_4_t 915_5_t 915_6_t 915_7_t
Vissza