Menő a gyümölcs (képgalériával)2020. január 17. (péntek) 19:00 - Városnews/8916_0_300.jpgA déligyümölcsök a legkelendőbbek a téli időszakban a piacokon, de emellett sokan visznek fekete retket, céklát vagy almát is. Már ma is többen felkeresték a Vásárcsarnokot, hogy a hétvégi főzéshez való alapanyagokat beszerezzék. A kinti standokon pedig hétköznap füstölt áru kapható: a hurka, a tepertő, az abált szalonna a sláger.

A tél a disznótorok időszaka, ennek megfelelően természetesen a standokon is az ehhez kapcsolódó készítmények a legkelendőbbek. Az árusok elmondása szerint a vásárlók leginkább azokat a termékeket viszik, amiket otthon nem tudnak vagy nem akarnak elkészíteni: hurkát, tepertőt, abált szalonnát, disznósajtot. De ezeken kívül természetesen a füstölt húsok, a füstölt kolbász és szalonna sem hiányzik a kínálatból. Bent, a Vásárcsarnokban pénteken délelőtt főleg a hétvégi főzéshez szükséges zöldségeket szerzik be.

„Zöldségfélét, krumplit, hagymát, mást nem” - mondta Gyüre Sándorné.

A kínálat természetesen a Vásárcsarnokban is változatos, hiszen sokféle zöldséget, gyümölcsöt lehet kapni. Az árusok elmondták, hogy a legtöbben ilyenkor a déligyümölcsöket részesítik előnyben, a mandarint vagy a narancsot, de nagyon sokan visznek fekete retket, vagy a vasban gazdag céklát is.

A mandarin és a narancs drágult a piacokon az elmúlt évek átlagához képest, de így is ez a legnagyobb sláger. Emellett az alma is kelendő, bár a magyar termés már lassan elfogy. Van, ahol lengyel almát is árulnak.

„Almát, egy pár darab mandarint, zöldséget úgy nem nagyon” - nyilatkozta Csépányi Jánosné.

Azért is fontos, hogy a téli időszakban sok gyümölcsöt együnk, mert ilyenkor csökken a vitaminbevitel. A citrusfélék sok C-vitamint tartalmaznak, ami segít a betegségek megelőzésében, egészségünk megőrzésében.


916_0_t 916_1_t 916_2_t 916_3_t
916_4_t 916_5_t 916_6_t 916_7_t
916_8_t
Vissza