Ne légy áldozat (képgalériával)2020. január 17. (péntek) 19:00 - Híreknews/8919_0_300.jpgÉrdemes szemfülesnek lenniük azoknak, akik tűzifavásárlásra adják a fejüket. A legjobb, ha csak méterben veszünk, hisz így könnyen megállapítható, hogy az előre megbeszélt mennyiséget szállították-e le. Ha tekézve érkezik a faanyag, ajánlatos minél frissebb mérlegjegyet kérni. Térségünkben időről időre előfordulnak lopások is, egy ilyen esetben most is kellett intézkedniük az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársainak.

A téli időszakban szinte minden területen motorfűrész zúgástól hangos az erdő. Még jelenleg is az egyik legfelkapottabb fűtési mód a fatüzelés. Azoknak, akik házhoz rendelik a tüzelőt, érdemes figyelmesnek lenniük, hiszen az avatatlan szem számára nem mindig könnyű megállapítani a mennyiséget.

„Az ismerősöknek és a régi visszatérő kuncsaftoknak szoktam azt mondani, hogy tűzifát lehetőleg méterben vásároljanak, mert úgy nagyon könnyű visszakeresni, hogy mennyi az annyi. Lemérjük a köbmétert. Az erdei köbméter 1x1x1,7 méter. Ha a platón szépen ki van terítve aránylag egyszerű megállapítani, hiszen a számítást könnyű elvégezni. Ha tekében hordják a tűzifát, akkor mérlegjegyet kell kérni, és lehetőleg minél frissebbet” - mondta Lezák Sándor, erdész, vállalkozó.

A térdmagasságban elvágott rönkök árulkodnak a lopásokról. Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei ismét tetten érték egy elkövetőt, és az egyenruhások le is foglalták a terméket.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság közterületi állománya ismételten tetten ért egy fatolvajlásra átalakított gépjárművet a vezető személlyel együtt. Ő az erdőben jogellenesen fakivágás módszerével megpróbált eltulajdonítani az autóban található fát. Kollégáim előállították, gyanúsítottként hallgatták ki. A falopás mellett más eljárás is van vele szemben folyamatban” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az Ózdi Rendőrkapitányság egyébként nagy hangsúlyt fektet a falopások megakadályozására. Az erdészet munkatársaival gyakorta tartanak olyan akciókat, amelyek során a terepen próbálják kiszűrni a tolvajokat.


919_0_t 919_1_t 919_2_t 919_3_t
919_4_t 919_5_t 919_6_t
Vissza