Keresztény egység (képgalériával)2020. január 19. (vasárnap) 17:55 - Egyháznews/8921_0_300.jpgMegkezdődött az Ökumenikus Imahét. A történelmi egyházak képviselői idén elsőként a bolyoki Rózsafüzér Királynéja Templomba várták a híveket. A rendezvénysorozat egészen jövő vasárnapig tart, és a megszokottól eltérő felekezet istentiszteletén vehetnek részt az érdeklődők. Az imahét elsődleges célja a keresztény egység megerősítése.

Az Ökumenikus Imahetet több mint száz éve január harmadik hetében tartják meg. Városunkban január 19-e és 25-e között minden templomban a megszokottól eltérő felekezet istentiszteletén vehetnek részt a hívek. A rendezvénysorozat célja a keresztény egység erősítése. Idén elsőként a bolyoki Rózsafüzér Királynéja Templomba gyűltek össze az érdeklődők. Az épület szinte teljesen megtelt. Szőke Gábor római katolikus plébános köszöntötte a résztvevőket.

„Urunk, újítsd meg bennünk lelked ajándékát, hogy megtisztuljunk a bűnbánat vizében, és itt egy szívben dicsőítsük a Te nevedet, és hirdethessük irgalmasságodat. Nyisd meg értelmünket a Szentírás megértéséhez, hogy az írás szavai élővé váljanak a mi számunkra, és világosítsák meg szívünket. Töltsön meg lelked szeretettel bennünket, amikor most egyházad egységéért imádkozunk” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

Ezt követően Bartha Beáta, az Ózd-Sajóvárkonyi Református Egyházközség lelkésze szólt a hívekhez. A szeretetről és az egységről mondott prédikációt.

„Együtt lenni és imádkozni, nem gondolni arra, hogy aki mellettem ül, mellettem áll az éppen melyik felekezetnek a tagja, hiszen csak egyetlen egy dolog létezik, hogy együtt vagyunk. Együtt egy Istent dicsérve és magasztalva, betöltve azt a küldetést, amelyet az Úr Jézus Krisztus bízott ránk. Ez csodálatos dolog” - fogalmazott Bartha Beáta, református lelkész.

Az istentisztelet végén a hívek imaszándék papírokat húztak, amelyet érkezésükkor írtak, és dobtak bele egy kosárba, hogy a héten a lapra felírt dolgokért, személyekért imádkozzanak. Az imahét rendezvénysorozata holnap folytatódik. Hétfőn a Görögkatolikus Templomban Csikainé Mihalik Éva református lelkész szól majd a hívekhez.


921_0_t 921_1_t 921_2_t 921_3_t
921_4_t 921_5_t 921_6_t 921_7_t
921_8_t 921_9_t 921_10_t 921_11_t
921_12_t 921_13_t
Vissza