Hatcsapatos torna (képgalériával)2020. január 20. (hétfő) 19:00 - Sportnews/8922_0_300.jpgÓzdi bronzérem is született a hétvégi Földi Ferenc Emléktornán. Az Ózdi Kézilabda Club ezúttal az U11-es korosztályban, hat csapat részvételével rendezte meg a hagyományos megmérettetést. A hazaiak két együttessel is képviseltették magukat. Ebben a korosztályban azonban még nem az eredmény az elsődleges, hanem a játék megszerettetése, és a folyamatos versenyzési lehetőség megteremtése.

Zsinórban a harmadik hétvégén is kézilabda-pattogástól volt hangos a Marosi István Városi Sportcsarnok. Ezúttal a Földi Ferenc Emléktornának adott otthont a létesítmény. A megmérettetésnek sokéves hagyománya van városunkban, és mindig más-más korosztályt szólítanak meg vele a szervezők. Ezúttal az U11-es fiataloknak biztosítottak versenyzési lehetőséget, bár az elsődleges most nem az eredmény volt.

„A Magyar Kézilabda Szövetség igazából a kicsiknél még nem is tartja fontosnak azt, hogy mennyi az eredmény. Az a lényeg, hogy minél több eseményen legyenek ott, szeressék meg a kézilabdát. Szeressék meg ezt a közeget, hogy a későbbiekben kötődjenek minél jobban ehhez a sportághoz. Nekünk is ez a lényeg. Nekik már ősszel elindul a gyerekbajnoki sorozat, amelyen különböző városokban részt tudnak venni, mi is rendeztünk fordulót. Ilyenkor december-januárban a gyerekbajnokság szünetel, ezért fontos, hogy mi is rendezzünk nekik tornát, hogy ne maradjon ki két hónap a szezonból” - mondta Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője.

A gyerekek edzője szerint is jó lehetőséget adnak a hasonló tornák. Ezzel ki tudják egészíteni a szokásos edzésmunkát, és a bajnoki szünetben sem maradnak mozgás nélkül. Zákányi Zoltán is hozzátette: itt nem az eredmény az elsődleges, hanem az, hogy hétről hétre látható legyen a fejlődés, előrelépés.

„Mindig a korosztálynak megfelelő képzést kell nekik adni, leginkább ebben a korban az ügyességfejlesztés, technikai képzés, a gyorsaságfejlesztés még, ami előtérbe kerül, illetve az, hogy megszeressék a játékot. A többi majd később, mindig a korosztálynak megfelelően, ahogy haladnak előre, úgy kell őket készíteni. Ebben a korban ez a lényeg még” - nyilatkozta Zákányi Zoltán, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A tornára Egerből, Miskolcról, Mezőkövesdről és Tiszavasváriból is érkeztek csapatok. Az ÓAM-Ózdi KC két együttessel képviseltette magát, az egyik gárda győzelemmel kezdte a viadalt.

„Szerintem nagyon jól játszottunk, a Miskolc elleni meccset meg is nyertük. Szerintem nagyon jól játszottunk” - fogalmazott Török Botond, az ÓAM-Ózdi KC kézilabdázója.

Az ÓAM-Ózdi KC I. csapata végül a bronzmérkőzésen a Mezőkövesdet legyőzve harmadik lett, míg a II-es gárda a hatodik helyen zárt. Az aranyérem az egriek nyakába került.


922_0_t 922_1_t 922_2_t 922_3_t
922_4_t 922_5_t 922_6_t 922_7_t
922_8_t 922_9_t 922_10_t
Vissza