Élhetőbb környezet (képgalériával)2020. január 21. (kedd) 19:00 - Híreknews/8924_0_300.jpgMegtisztították a szeméttől a Kisamerika sor környékét és a Munkás út egy részét az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. Hétes telepre egy konténert helyeztek ki. Eddig mintegy tíz köbméter illegális hulladékot szállítottak el. Hamarosan a város egyéb részeit is rendbe teszik, mint például Karu térségét, vagy éppen Kiserdőalját. Az akciót dr. Csuzda Gábor kezdeményezte. A terület képviselője fontosnak tartja a probléma megoldását, valamint a megelőzésre is igyekszik hangsúlyt fektetni.

Városunkban több olyan terület is található, ahol komoly problémát jelent az illegálisan lerakott hulladék. Már a múlt héten elkezdték összegyűjteni, zsákokba rendezni és elszállítani azt a szemetet, amelyek negatív színben tüntetik fel a városképet. Először a Munkás út és Kisamerika sor közötti domboldalt tisztították meg. A munkálatok folyamatosak, így a Kisamerika sor és Nagyamerika út közötti területen is tevékenykedtek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. Az akciót a terület képviselője kezdeményezte.

„Magyarország Kormánya célul tűzte ki, hogy az idei évben felszámolja az összes illegális hulladéklerakó helyet az országban. Ehhez az akcióhoz szeretnék csatlakozni a saját területemen itt Ózdon, a 9-es számú választókerületben. Ezért is vettem fel a kapcsolatot az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozóival, vezetőivel, hogy erre a problémára hathatós megoldást találjunk. Fontosnak tartom a probléma kezelését, és egyben a megelőzését is. Minden olyan intézkedést szeretnék megtenni itt ebben a körzetben annak érdekében, hogy ezt a problémát véglegesen meg tudjuk oldani, és fel tudjuk számolni” - hangsúlyozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

Dr. Csuzda Gábor elmondta, hogy a megelőzés fontos szempont, ezért a jövőben arra törekszik, hogy több kamerát is telepítsenek a kritikus pontokra, ezért képviselői keretéből igyekszik majd elkülöníteni ezekre az eszközökre.

„Jelenleg erről a területről körülbelül tíz köbméternyi hulladékot gyűjtöttünk be. Képviselő úr megkereste az intézményt, felvette velünk a kapcsolatot, azt követően, hogy megkapta a kinevezését. Átbeszéltük a terület problémáit, annak a specifikumait, hogy hol milyen szemét található. Háztartási hulladék, építési törmelék, vagy egyáltalán a zöld hulladék jelentős e az adott területen. Ennek a kezelésében működünk mi most közre” - mondta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

A napokban Hétes telep elejére is kihelyeztek egy konténert. Ebbe is folyamatosan gyűjtik a hulladékot. Egy ilyen edénybe öt köbméternyi szemét fér el. A jövőben is terveznek még hasonló akciókat az Ózdi Városüzemeltető Intézménnyel karöltve. Ahogyan a terület képviselője fogalmazott, meg kell tisztítaniuk még a Toldi Miklós utca elejét, Karu térségét, Kiserdőalját, a Váci Mihály utca környékét is, hiszen ezek a részek is igen problémásak.


924_0_t 924_1_t 924_2_t 924_3_t
924_4_t 924_5_t 924_6_t 924_7_t
924_8_t 924_9_t 924_10_t 924_11_t
924_12_t 924_13_t 924_14_t 924_15_t
924_16_t 924_17_t 924_18_t 924_19_t
Vissza