Magyar Kultúra Napja2020. január 21. (kedd) 19:00 - Kultúranews/8927_0_300.jpgSzínes programkínálatból választhatnak az ózdiak a Magyar Kultúra Napján. Január 22-én, vagyis holnap az Ózdi Művelődési Intézmények már fél négytől várja az érdeklődőket Szebényi Hajnalka, ötvös ékszerkiállítására, ezt követően pedig Nikodém Kornél fotókiállítását, majd a VIII. Folyosótárlatot is megnyitják.

A kultúra napi gálaműsor negyed hatkor kezdődik a Színházteremben, ekkor adják át a „Művelődésért” kitüntető díjat. Az ünnepélyes eseményen Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos tart beszédet, a kitüntetettet pedig Janiczak Dávid, városunk polgármestere köszönti. Majd Karády Katalin sanzonestjével folytatják az programot. A híres magyar színésznőt és sanzonénekest Gregor Bernadett Jászai-Mari díjas színésznő, énekesnő kelti életre a színpadon. Pappné Szalka Magdolna az intézmény igazgatója elmondta, hogy az ÓMI több egysége is bekapcsolódik a szervezésbe, így különböző helyszíneken is zajlanak, vagy éppen már voltak is rendezvények.

„A térség egyik legnagyobb befogadóképességű csodálatos Színháztermével bírunk, több mint hatszáz, közel hétszáz fő ingyenesen bejuthat erre az úgy gondolom kiváló produkcióra. Biztatnék, bátorítanék mindenkit. Nem különben arra is, hogy tiszteljük meg azon személyeket, csoportokat, akik a kitüntetésben részesülnek, hogy kicsit ünnepeljünk együtt, kicsit legyünk részesei, annak a meghittségnek, ami valóban a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódik, valamint minden egyes napon legyen ugyanúgy társunk a kultúra” - mondta Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója.

Vissza