Huszonegy napirend (képgalériával)2020. február 13. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/9007_0_300.jpgA költségvetés mellett többek közt az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díjáról, útfejlesztésről, ingatlanértékesítésről és igazgatói pályázat kiírásáról is tanácskozott a képviselő-testület. A városatyák összesen huszonegy napirendi pontot vitattak meg, és végül kisebb-nagyobb viták után mindegyiket el is fogadták.

A költségvetési rendelet körül kialakult hosszas vitát további húsz napirendi pont megtárgyalása követte a képviselő-testület mai ülésén. Elfogadták többek közt az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérleti díjáról szóló rendeletet. Az előkészítő munkát egy ad hoc bizottság végezte. Végül az a döntés született, hogy huszonöt százalékkal nőnek a díjak, jövőre pedig újra megvizsgálják a helyzetet. Ahogyan Kiss Sándor elmondta, még így is jelentősen a piaci árszínvonal alatt maradnak.

„Levetítve egy lakásra, egy licitlakbéres lakás az emelés után 23.256 forint lesz, 57 négyzetméterre. Egy alaplakbéres, 57 négyzetméteres, összkomfortos lakás 14.136 forint. Hol van ez a piaci alapon kiadott lakások 60-80 ezer forintos díjához” - tette hozzá Kiss Sándor, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület önkormányzati képviselője.

Ezt követően megválasztották Berki Lajost az Egészségügyi és Szociális Bizottság nem képviselő tagjává. Erre azért volt szükség, mert Seres Géza súlyos betegség után elhunyt, az új tag az ő helyét veszi át. Döntöttek továbbá az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatói pozíciójának betöltésére irányuló pályázat kiírásáról. A beérkező anyagok véleményezésére egy bizottságot is létrehoztak. A folytatásban egy Árpád vezér úti ingatlan értékesítése is napirendre került. Egy magánszemély idősgondozásra alkalmas intézményt alakítana ki az egykori szociális diszkont helyén.

„Most van egy jelentkező egy nem kihasznált ingatlanunkra, aki vállalja, hogy idősotthont létesít benne. A város egyik legfőbb problémája jelenleg az idősek elhelyezése. Az önkormányzatnak nincs lehetősége további otthonokat nyitni. Van egy magánszemély, aki a saját vagyonát kockáztatva, jelentős összeget befektetve vállalni akarja azt, hogy egy idősotthont létrehoz” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az előterjesztés kapcsán vita is kialakult. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője elmondta, bár magát a kezdeményezést támogatják, ám szerintük magasabb árat is szabhatna az önkormányzat. Módosító javaslattal is élt, ám álláspontját felülbírálva végül elfogadta a javaslatot. A jövőre vonatkozóan azonban megfogalmazott észrevételeket.

„Azt szeretném kérni a tisztelt képviselő-testülettől és polgármester úrtól is, hogy a jövőben az ingatlanértékesítéseket valahogy egy olyan mederbe próbálják meg terelni – a korábbi ciklusokban is biztosan voltak elkövetett hibák –, hogy az nyilvános legyen, és mindenki számára ott legyen a lehetőség, hogy meg tudja vásárolni azt az ingatlant” - fogalmazott dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Az ülés utolsó szakaszában kiderült, hogy a roma nemzetiségi önkormányzat a József Attila útról egy felújított újtelepi ingatlanba költözik, miután a testület megadta az ehhez szükséges hozzájárulást. Végül több beszámolót és tájékoztatót meghallgatott a grémium, amelynek tagjai minden előterjesztést megszavaztak.


007_0_t 007_1_t 007_2_t 007_3_t
007_4_t 007_5_t 007_6_t 007_7_t
007_8_t 007_9_t 007_10_t 007_11_t
007_12_t 007_13_t 007_14_t 007_15_t
Vissza