Zrínyi matekverseny (képgalériával)2020. március 12. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/9100_0_300.jpgKiemelkedő eredményeket ért el a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen több ózdi iskola is. A megmérettetés első fordulóján megyei szinten az Újváros Téri Általános Iskola teljesített a legjobban. A még február 21-én lezajlott esemény azonban további egyéni és csapat sikereket is hozott.

Az Újváros Téri Általános Iskola több mint húsz éve képviselteti magát a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen, ahová idén tőlük 71 fő jelentkezett. Az első fordulóban a legjobb eredményt Antal Ottó Máté 3. osztályos tanuló érte el, aki a megyében az ötödik helyet szerezte meg, de kiemelkedő teljesítményt nyújtott ugyanebből az évfolyamból Balog Dániel, tizenkettedik helyével, illetve a hetedikesek közül Miklós Máté, aki tizenegyedikként végzett.

„Összehívtam mindenkit, aki az iskolából részt vett. Ugye azért hívtam őket össze, amiért ez az első alkalom az iskola életében, hogy a megye legeredményesebb általános iskolája lettünk. És úgy gondoltam, hogy ezt minden gyerekkel meg kell, hogy osszuk, akik hozzájárultak valamivel” - mondta Kallóné Endrész Gabriella, az Újváros Téri Általános Iskola tanára.

A siker valószínűleg annak is köszönhető, hogy az iskolában immár öt éve valamennyi felsős évfolyamon egy matematika tagozatos csoport is van. Az elért eredmények miatt pedig az intézmény egy évig ad majd otthont a verseny vándorserlegének.

„Kilencven pontot értem el, és az évfolyamomban enyém lett a legjobb. Ha jól emlékszem, negyedik óta járok Zrínyi versenyekre. Ott is általában jól szerepeltem, de még sohasem voltam évfolyamon első” - nyilatkozta Szíjártó Luca, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

A tanulók egyébként nem csak egyénileg indulhattak a megmérettetésen. Így egy három főből álló csapat is jelentős sikert ért el, hiszen ebben a kategóriában megszerezték a megyei első helyet. A trió tagjai Antal Ottó Máté, Balog Dániel és Sipos Eszter.

„127 pontom lett a 150-ből, és a megyében tizenegyedik lettem” - emelte ki Miklós Máté, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

Az Újváros téri intézmény mellett még két ózdi iskola tanulóinak eredménye volt kiemelkedő. Így a Vasvár Úti Általános Iskolából Jaskó Benjámin második osztályos diák a hatodik helyezést érte el, míg Zákányi Panna a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója a második helyet szerezte meg. A verseny országos döntője a tervek szerint április második felében, Kecskeméten lesz.


100_0_t 100_1_t 100_2_t 100_3_t
100_4_t 100_5_t 100_6_t 100_7_t
100_8_t 100_9_t 100_10_t 100_11_t
100_12_t 100_13_t 100_14_t 100_15_t
100_16_t
Vissza