Újabb rendelet2020. április 17. (péntek) 19:00 - Városnews/9215_0_300.jpgÚjabb rendeletet adott ki ma Ózd város polgármestere a veszélyhelyzettel kapcsolatos helyi kijárási korlátozásokkal kapcsolatban. E szerint április 18-a szombat nulla órától április 19-e vasárnap huszonnégy óráig a város közigazgatási területén lévő parkokban, pihenőhelyeken és közterületeken tilos tartózkodni.

A korlátozás alól kivételt képez az egyedül vagy az egy háztartásban élők által végzett sport- és szabadidő tevékenység, ideértve a kiskorú gyermek és a háztartásban élő hobbiállatok sétáltatását is.

„Én úgy gondolom, hogy a hétvégi napok szabadsága nem teszi indokolttá azt, hogy hétvégén különösen nagy szigorítás legyen, de nyilván nem szeretném, ha Ózdon gócpontok alakulnának ki azáltal, hogy közterületeken, parkokban, pihenőhelyeken, parkolókban esetleg olyan csoportosulások jönnének létre, amelyek lehetővé tennék a vírus szabad áramlását. Ezért azt a rendelkezést hoztam, hogy ezeket a helyeket igénybe venni csak egyedül, vagy egy háztartásban élőkkel együtt lehet. Tehát ne találkozzanak egymással azok, akik nem egy háztartásban élnek, de végezhetnek szabadidős tevékenységet” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.


9215_1.jpgVissza