Időszerű csere2020. április 21. (kedd) 19:00 - Aktuálisnews/9223_0_300.jpgMár városunkban is sokan felrakták a nyári gumikat. Nagyon fontos, hogy az évszaknak megfelelő kerekekkel szereljük fel az autót, hiszen a meleg időben a téli abroncs lényegesen gyorsabban kopik. A szakemberek szerint a tulajdonosok nagy része odafigyel a gépjárművekre.

A jó idő beköszöntével egyre többen cserélik, vagy cseréltetik le a téli abroncsokat kocsijukon. Ennek megfelelően az egyik helyi gumiszerviznél is nagy a forgalom ebben az időszakban. A váltást kétféleképpen végeztethetjük el: vagy a már meglevő garnitúrát tesszük vissza, vagy új szettet vásárolunk. Azon túl, hogy ajánlott az évszaknak megfelelő abroncsot felszereltetni, fontos odafigyelni azok állapotára is. Egyrészt a nyári gumik profilmélységének legalább 1,6 milliméteresnek kell lennie, másrészt pedig a gyártás időpontja is lényeges.

„Ügyfeleink odafigyelnek rá, mi is segítünk nekik, ha már felszerelés előtt tapasztaljuk, hogy elhasználódott az abroncs, figyelmeztetjük a sofőrt, és segítséget nyújtunk nekik” - mondta Gyöngyösi Zsolt, a Gyöngyösi Gumi Kft. ügyvezetője.

Az abroncsok cseréje mellett tavasszal érdemes egy alaposabb átvizsgálást is beütemezni, amivel felmérhető, hogy okozott-e károkat az autókban a téli időjárás. A kátyús utak miatt nem árt ellenőriztetni a futómű beállítást is. Fontos figyelni, hogy megfelelő centírsúly kerüljön a felnikre, hiszen amennyiben nagyobb vagy kisebb mint kellene, kiegyensúlyozatlanná válhat a kerék.

„A télit már ideje lecserélni. Ide szoktam már ezer év óta járni. Még a falusi idők óta ismerem őket” - nyilatkozta Tóth László.

Az általunk a városban véletlenszerűen kiválasztott tíz autóból hétnek már lecserélték az abroncsait. A gumikban a nyomást is rendszeresen ellenőrizni kell, és szükség esetén beállítani az adott autótípushoz.

Vissza