Bölcsődei ügyelet2020. április 28. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/9247_0_300.jpgCsütörtöktől ügyeleti rendszerben fogadja a kisgyermekeket a Katona József Úti Bölcsőde. Ózd polgármestere elmondta, hogy az elmúlt időszakban már folytak ennek előkészületei, ma azonban megjelent az a kormányrendelet is, amely ezt kifejezetten előírja. A vonatkozó szabályozás szerint az ügyeletet azokban a városokban kell biztosítani, ahol egyébként működik ilyen jellegű intézmény, ám a veszélyhelyzettel kapcsolatban a település polgármestere rendkívüli szünetet rendelt el.

A rendelet hatálya alá esnek az óvodák is, azonban Ózdon óvodai ügyelet március közepe óta működik. A lehetőséget a bölcsődében is azok a szülők vehetik igénybe, akik másképp nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését. A gondozó munka természetesen ott is a megfelelő elővigyázatossággal, a járványügyi és higiéniai előírások betartásával folyik majd.

„Több lakossági jelzés érkezett hozzám, hogy igény lenne bölcsődei ügyeletre. Ezért a múlt héten elkezdtük kidolgozni ennek a metodikáját. A mai napon viszont egy kormányrendelet is megerősítette ennek a szükségességét. Így már április harmincadikától a Katona József Úti Bölcsődében ügyeleti rendszer fog működni. Ez azt jelenti, hogy akik nem tudják másképp megoldani gyermekük elhelyezését, bevihetik a bölcsődébe. Ott ötfős csoportokban fognak foglalkozni a gyermekekkel, és ellátják őket” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Vissza