Történelemből vizsgáztak (képgalériával)2020. május 6. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/9266_0_300.jpgTörténelemből tettek ma érettségi vizsgát a diákok. A megmérettetés rendhagyó módon, hétfőn vette kezdetét. Akkor magyar nyelv és irodalom tantárgyból, kedden matematikából mérték fel a fiatalok tudását. A előírt egészségvédelmi óvintézkedések jól működnek, melyet nem csak az intézmény, hanem a rendőrség is igyekszik jelenlétével biztosítani.

Ma is hasonló módon, rendőri jelenléttel folytatódott az érettségi vizsgák sora, a megmérettetés reggel kilenc órakor kezdődött. A hatóság hétfő óta teljesít szolgálatot az oktatási intézmények közelében, hogy a szabályok betartását felügyeljék. Az épület bejáratánál a diákok pedig már rutinszerűen lépnek a fertőtlenítő oldatos szőnyegre, hiszen a járványvédelmi szabályok hétfő óta élnek a középiskolákban. Ma történelem tantárgyból tettek írásbeli vizsgát a fiatalok, a feladatlapok kitöltésére pedig ezúttal is három óra állt rendelkezésükre. A megmérettetésre a tanulóknak a hagyományostól eltérő módon kellett felkészülniük, hiszen az oktatási intézmények március közepe óta nem látogathatók. Így ehhez több alternatív forrást is igénybe kellett venniük.

„Az egész éves tanult anyagból, Zanza videókból, interneten” - mondta Kovács Sándor József, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákja.

A vizsgák ugyan már harmadik napja zajlanak, de a fiatalokban azért van némi izgalom, hiszen a felkészülés nem a megszokott módon történt. A tanári segítség, és a szorgalom azonban némi megnyugvást jelenthet a várt eredmények tekintetében.

„Eléggé izgulok, mert ebben a rendkívüli helyzetben kicsit nehézkes volt a felkészülés, de úgy gondolom, hogy sikeresen felkészültünk a vizsgákra, és a tanáraink is mindig a segítségünkre voltak” - fogalmazott Hadari Daniella, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákja.

A vizsgák eredményeit ugyan csak később ismerhetik meg a diákok, de az elmúlt két nap tapasztalataiból, és az eddigi két tantárgyhoz kapcsolódó kérdések nehézségi fokából némi következtetést azért le lehet már vonni.

„A matekban biztos vagyok, az nagyon jól sikerült szerintem. Az irodalom úgy ahogy, azt nem tudom” - nyilatkozta Pusztai Martin, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákja.

A kormányrendelet ugyan lehetőséget ad arra, hogy a diákok ne most, hanem csak ősszel tegyék le érettségi vizsgáikat, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium valamennyi tanulója úgy döntött, hogy inkább most ad számot tudásáról. Így ma közel nyolcvan diák töltötte ki a történelem vizsgához összeállított feladatlapot, melynek témáiból remélhetőleg jól felkészültek a fiatalok.

„Hidegháború, Mátyás, nagy felfedezések kora. Nagyjából ez körülírja a mostani témákat” - emelte ki Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

Az intézmény igazgatója elmondta, hogy a vizsgák lebonyolítása gördülékenyen működik. A diákok az előírtaknak megfelelően a közösségi terekben, a folyosókon és a mellékhelyiségekben is viselik a maszkokat, amit egyébként az intézmény valamennyiük számára biztosít. A gimnázium pedagógusai pedig napi feladataik ellátása mellett arra is gondot fordítanak, hogy diákjaiknak egy-egy apró emlékkel kedveskedjenek. A különféle, saját kézzel készített tárgyakat a végzősök a korábbi években szokásosan az utolsó tanítási napon kapták meg. Ezeket azonban idén az érettségi hetében adják át tanáraik. Holnap angol nyelvvel folytatódnak az írásbeli érettségi vizsgák.


266_0_t 266_1_t 266_2_t 266_3_t
266_4_t 266_5_t 266_6_t 266_7_t
266_8_t 266_9_t 266_10_t 266_11_t
266_12_t 266_13_t
Vissza