Parkolókat bővítettek (képgalériával)2020. május 25. (hétfő) 19:00 - Városnews/9324_0_300.jpgTöbb autó parkolhat hamarosan a Bibó István úton. A mai aszfaltozással befejező szakaszához érkezett annak a már meglévő parkolónak a bővítése, melynek előkészítését az Ózdi Várüzemeltető Intézmény munkatársai kezdték meg korábban. Ennek közelében pedig egy másik parkolót is bővítenek. A megvalósításhoz szükséges forrás egy még tavaly elnyert pályázatnak köszönhető.

A Bibó István út 6. és 8. számú épületei közelében a már meglévő parkoló további négy gépjármű elhelyezésére lesz alkalmas. Ezzel párhuzamosan, innen néhány méterre egy másik parkoló előkészítő munkálatait is megkezdték az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. Jelenleg a földmunkák zajlanak, hamarosan pedig a szegélykövek is a helyükre kerülnek.

„Ennek a munkáit ma reggel kezdtük. Ez egy eredetileg ferde parkoló, amit most átalakítunk merőleges parkolóvá. Így olyan három, négy hellyel több lesz, mint eddig volt. Újrasalakozzuk és újraszegőzzük” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A gépjárművek elhelyezése egy folyamatosan fennálló probléma, melynek több oka is van. Ezek egyike, hogy az itt található ingatlanok nagy része negyven-ötven évvel ezelőtt épült, akkor viszont még jóval kevesebb autó közlekedett az utakon, így a lakások kialakításánál a parkolókat is ezek számához igazították. Ez azonban mára nagyban megváltozott, így az sem ritka, hogy egy családon belül két-három autót is fenntartanak.

„A lakosság részéről többen jelezték azt, ami egyébként itt terepszemle alkalmával is megállapítható volt, hogy a parkolási lehetőségek erősen le voltak korlátozva, és az ÓVI-nak, a városüzemeltetésnek a kollégái fel is mérték ezt a területet, és láttak arra lehetőséget, hogyan lehetne műszakilag kibővíteni a meglévő, jelenleg rendelkezésre álló parkolóhelyeket” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester, területi képviselő.

A projekt a Start közmunkaprogram keretében valósul meg, melyet még tavaly nyert el az önkormányzat. Ennek keretében nemcsak dolgozók foglalkoztatására van lehetőség, hanem a munkavégzéshez szükséges, bizonyos mennyiségű alapanyag, és eszköz beszerzése is megoldható a keretből. Az ÓVI idén összesen tizenhárom parkolót tervez kialakítani, melyből így már hét elkészült. A többi előreláthatólag ez év szeptemberéig valósul majd meg.


324_0_t 324_1_t 324_2_t 324_3_t
324_4_t 324_5_t 324_6_t 324_7_t
324_8_t 324_9_t 324_10_t 324_11_t
324_12_t
Vissza