Rendőrkézen a támadók2020. május 26. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/9325_0_300.jpgFöldre tepert és kirabolt egy férfit két fiatal az Óvoda utcában. A sértettől nem csak harmincezer forintnyi készpénzt vettek el, de még a cipőt is lerángatták a lábáról. Az egyik támadót aznap este, a másikat a következő reggel fogták el a rendőrök. Jelenleg őrizetben várják az ügy folytatását, indítványozták előzetes letartóztatásukat.

Az Óvoda utcában sétált a napokban az a 34 éves férfi, akit két fiatal támadott meg. A 17 éves L. József és a 25 éves L. Sándor az esti órákban rontott rá a sértettre, akit földre tepertek, bántalmaztak, majd értékeitől is megfosztottak. Nem érték be azzal, hogy magukhoz vették a nála talált készpénzt, még a cipőt is lerángatták a lábáról.

„Az Óvoda úton minden előzetes szóváltás nélkül rátámadtak egy 34 éves helyi férfira. Vele dulakodni kezdtek, a földre rántották. Egyikük a férfit lefogta, zsebeit átkutatva pénzét elvette, összesen 30 ezer forintot. Majd több alkalommal megütötték, a bántalmazás végén pedig a sértett cipőjét elvették” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Ahogyan a hivatalvezető elmondta, a gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a 17 éves támadót egy órán belül azonosították és elfogták. Társa másnap reggel került rendőrkézre. Mindkettejüket előállították, majd gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették.

A rendőrök indítványozták az elkövetők előzetes letartóztatását. Szabadlábon hagyásuk esetén ugyanis fennállna a veszélye annak, hogy megszöknek, elrejtőznek, vagy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnek el. A letartóztatás elrendeléséről később dönt a bíróság.

Információink szerint mind a 17 éves L. Józsefnek, mind pedig a 25 esztendős L. Sándornak volt már korábban dolga a hatóságokkal. Mindketten többszörösen büntetett előéletűek. A rablás egyébként a vonatkozó jogszabályok szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Vissza